Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отново скандал в Ред Бул?

Отново скандал в Ред Бул?

45
0
Кристиан Хорнер

Крехкият мир в Ред Бул, който миналата година се взриви заради вътрешната борба между Себастиан Фетел и Марк Уебър, е на път отново да се срине. Австралиецът настигна съотборника си в последните обиколки на днешната Гран при на Великобритания и го атакува няколко пъти за втората позиция, но получи съобщение от питуола да запази разликата помежду им.

Уебър никак не остана доволен от случилото се, а първият въпрос към шефа на тима Кристиан Хорнер след финала бе дали това всъщност не бе пример за заповеди от бокса.

Това бе отборен резултат, наложен от обстоятелствата по рано в надпреварата. Фетел имаше проблем с KERS-а и със задния крик при едно от спиранията (когато изпусна Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън – б.р.), но ситуацията се разви така, че от гледна точка на отбора решихме да задържим позициите така, както са. Марк може да е разочарован, но тимът печели. Той в никакъв случай не е извън битката за световния шампионат и това бе най-разумната постъпка, за да не се ударят, което вероятно щеше да се случи. Съобщението ни бе много ясно и показваше какво очаква екипът от него – не можехме просто така да се откажем от толкова много точки. А второ и трето място все още са много добър отборен резултат – бе коментарът на Хорнер пред ВВС.

Самият Уебър очевидно не бе никак щастлив от поредното неразбирателство с отбора си. Той нарече комуникацията с тима едностранчива и отбеляза, че е получил може би 4-5 съобщения да не се пробва да задминава Фетел.

Точно преди година, и то отново на Силвърстоун, се случи един от големите скандали в Ред Бул. Тимът разполагаше само с две нови предни крила и след като Себастиан счупи своето, Хорнер нареди това на Уебър да бъде дадено на германеца. Впоследствие австралиецът спечели надпреварата и изстреля по радиото вече прочутата реплика:

Не е лошо като за втори пилот, нали, момчета?!