Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отсъствието на Лотус от Херес натоварва повече останалите отбори с двигатели Рено

Отсъствието на Лотус от Херес натоварва повече останалите отбори с двигатели Рено

28
0
двигател,Рено,Рено Спорт F1

Лотус вероятно ще изостанат в известна степен от останалите отбори във Формула 1 заради това, че ще пропуснат първия предсезонен тест, признаха от Рено. Тяхното отсъствие освен това ще натовари повече оставалите екипи с агрегати на френската компания.

Отборът от Енстън съобщи, че няма да е на пистата Херес, където следващата седмица тимовете ще тренират за първи път с новите си болиди за 2014 г. Официалната версия е, че изпитанията не съвпадат с развойната програма на екипа за Е22. Твърди се обаче, че просто нямат достатъчно пари.

Шефът на тима Ерик Булие бе убеден, че Лотус няма да са единствените отсъстващи от Херес. Засега няма други екипи, заявили, че ще пропуснат пробите на испанското трасе. Този тест пък ще е особено важен, тъй като ще се придобие идея за новите системи за задвижване. Заместник-управляващият директор на Рено Спорт F1 Роб Уайт смята Херес за сериозна възможност за производителя – както да провери всичко, така и да регистрира прогрес в работата.

Първото нещо е, че задвижващата система за четирите ни отбора (Ред Бул, Лотус, Катерам и Торо Росо – б.р.) е идентична. Инсталацията за всеки автомобил обаче е уникална и целите на този първи тест да се уточни всичко, свързано с нея и колите, както и с поведението им. На Херес за абсолютно първи път всичко ще е на писта като едно цяло – обясни Уайт.

Той допълни, че екипът на Рено прави всичко по силите си, за да симулира максимално достоверно условията на работа, но винаги има какво да се желае.

Освен това досега не сме сглобили абсолютно всички системи в точната конфигурация за монтиране в болид. Така че има неща, които ще могат да се споделят като информация между отборите. Но не и данни за конкретната среда на отделните коли. При това положение всички, участващи в теста на Херес, ще бъдат допълнително натоварени заради отсъстващите. Още по-същественото е, че липсващите ще изостанат в някаква степен по отношение на всичко – каза още Уайт.