Начало Автомобили Оценка 4 звезди от Euro NCAP за Mitsubishi Space Star

Оценка 4 звезди от Euro NCAP за Mitsubishi Space Star

87
0

Euro NCAP публикува резултатите от последните краш-тестове, в които участва и изцяло новият автомобил Space Star на Mitsubishi Motors.

Като цяло Space Star получава много високата оценка “4 звезди” (по протокола от 2013 г.).

Резултатите са следните:

– Защита на възрастен: 90%

– Защита на дете: 72%

– Пешеходец: 73%

– Системи за сигурност: 55%

Отличните резултати са по-добри от тези на преките конкуренти на Space Star и отговарят напълно на технологичните цели на Mitsubishi Motors в рамките на техническите ограничения на тези малки автомобили от горния A-сегмент/долния В-сегмент.

Архитектурата “Global Small” на Space Star е създадена с цел да се осигури високо ниво на безопасност – както активна, така и пасивна – в рамките на компактните размери на автомобила с помощта на различни интегрирани системи и функции.

Space Star е конструиран на базата на високоефективна архитектура, благодарение на която този модел е едновременно лек, здрав и безопасен, с добро ниво на безопасност за компактните си размери и в сравнение с други автомобили с подобен размер. Цялата разработка е базирана на патентованата от Mitsubishi Motors подсилена активна конструкция RISE (“Reinforced Impact Safety Evolution”), която ефективно поглъща и разпределя силите при удар от всяка посока. В допълнение към това, отделът за технологични разработки на Mitsubishi е добавил към рамата прави напречни елементи с голямо сечение, наричани “Multi-load pass frame”. Заедно с подсиленото купе, тези елементи помагат да се постигне по-безопасно разпределение на енергията при челен удар.

По отношение на безопасността на пешеходците, Space Star определено отговаря на изискванията на новите регламенти на ЕС, които са в сила от 2013 година, включително:

Предпазване на главата:

– по-високата линия на предния капак създава по-голям буфер между (мекия) панел на капака и разположените отдолу (твърди) елементи на двигателя

– деформируема и поглъщаща енергията заоблена горна част / зона около чистачките и предни калници

– предпазване на краката:

– ударопоглъщаща рама зад предната броня

– ударопоглъщаща зона около фаровете.

Самите предни седалки на Space Star осигуряват високо ниво на безопасност с помощта на двойните обтегачи на предпазните колани (възвратен механизъм и долна част на колана) плюс ограничител на силата на опън, както и интегрирана конструкция за намаляване на ефекта на “камшичен удар”.

Страничните врати и капакът на багажника са със специални механизми, които намаляват опасността от внезапно отваряне в случай на удар.

Space Star се предлага с 6 въздушни възглавници (стандартно оборудване, вкл. странична въздушна възглавница и възглавница тип “завеса”); стандартни системи и функции за безопасност, включително: ABS + ASC (система за активен контрол на стабилността) + Контрол на сцеплението + спирачен асистент , асистент за потегляне по наклон (само за моделите с безстепенна авт. трансмисия (CVT)) + сигнална система при внезапно спиране в критични ситуации.