Начало Рали От Танак води в Сардиния след втория ден

От Танак води в Сардиния след втория ден

104
0

От Танак от екипа на М-Спорт с Форд Фиеста води след втория ден на рали Италия в Сардиния, 7-и кръг от шампионата на WRC. След 15 скоростни отсечки той има 24.3 сек аванс пред Яри-Мати Латвала с Тойота.

До 12-ия етап начело бе Хейдън Падън с Хюндай, но в 13-ия той излетя от пътя и разби задната дясна част на автомобила си. Това го принуди да отпадне от надпреварата. А до този момент новозеландецът имаше 9.4 сек преднина спрямо Танак.

„Аматьорска грешка, заяви емоционалният Падън. – Завих твърде рано и ударих насип от вътрешната страна. Така разочаровах всички.“

Танак от своя страна подобри баланса на автомобила си, рискувайки да вземе в колата си само една резервна гума, докато повече му конкуренти бяха взели по 2.

В хода на деня Латвала се придвижи от 4-а на 2-а позиция, като загуби малко време зад движещия се бавно Мадс Остберг. От Тойота са подали запитване до организаторите загубените секунди да бъдат премахнати от времето на финландеца.

Трети в класирането е Тиери Нювил с Хюндай. Белгиецът бе най-близкият преследвач на Падън, но повреда в спирачките в 12-ата отсечка му коства 1 минута.

Есапека Лапи е 4-и в едва второто си състезание с автомобил от WRC. Въпреки проблеми със спирачките, той е пред много опитния си съотборник Юхо Ханинен, като последният се завъртя и загуби сервото на колата си.

Лидерът в шампионата Себастиен Ожие с Форд Фиеста е 6-и, като спука гума и трябваше да я сменя в отсечката. Зад него са двамата норвежци Остберг и Андреас Микелсен.