Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оттеглянето на Екълстоун е добро за F1, смята Джеръми Кларксън

Оттеглянето на Екълстоун е добро за F1, смята Джеръми Кларксън

30
0

Принудителното оттегляне на Бърни Екълстоун от Формула 1 е добро за спорта. Това смята популярният телевизионен водещ Джеръми Кларксън. Той стана известен с това, че водеше автомобилното предаване Top Gear, а сега води шоуто The Grand Tour. Екълстоун участва именно в Top Gear през 2011 г., като се возеше до Кларксън в Ситроен DS3 Racing по улиците на Монако. В края на януари тази година Екълстоун бе освободен от поста си на управляващ търговските права в F1, след като Liberty Media купи спорта от CVC Capital Partners.

„Може би това, че Бърни си тръгва е добро нещо, заяви Кларксън във видео за своя нов уебсайт drivetribe. – Сега спортът вече ще бъде като шоу, а не инструмент да правиш един вече много богат човек малко по-богат. Спортът трябва да научи някои нови трикове от НАСКАР в САЩ. Тъй като Чейс Кери е американец, няма съмнение, че американците имат чувството за това как се прави театър.

Каквото и да правят в НАСКАР, те винаги успяват да напълнят трибуни с 250 000 места. Никой друг спорт на земята не може да постигне това. И F1 също трябва да бъде за феновете. А това, което ще ги върне по пистите и пред екраните, е вълнението от състезанията. Моля се и се надявам новите собственици да върнат това.”