Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 O’Уорд ще вземе участие в Гран при на Мексико

O’Уорд ще вземе участие в Гран при на Мексико

956
0
Пато О'Уорд
Пато О'Уорд, снимка Макларън

Пато О’Уорд се завръща зад волана на болид от F1. Мексиканецът ще кара болид на Макларън по време на състезателният уикенд в Мексико Сити. Това ще бъде първо участие на О’Уорд в F1 за тази година.

О’Уорд е част от семейството на Макларън вече повече от 4 години. 25-годишният пилот кара за подразделението на британския тим в Индикар. До момента той има 7 победи с Ероу Макларън и е един от най-бързите и популярни пилоти в американските серии

Мексиканецът има и известен опит с F1. През 2022 г. той се включи във финалния рейс уикенд за сезона в Абу Даби. Година по-късно той отново кара болида на Макларън на пистата Яс Марина. В допълнение, О’Уорд направи редица тестове с по-стари болиди на тима.

„Нямам търпение. Да се кача в автомобил от F1 пред родна публика е сбъдната мечта за мен“, сподели О’Уорд. „Не мога да благодаря достатъчно на Андреа Стела, Зак Браун и целия екип за тази невероятна възможност.“

Участието на О’Уорд в автомобила идва в доста важен момент за Макларън. Отборът от Уокинг постигна огромна крачка напред през този сезон и вече спечели 3 победи. Напредъкът на тима беше признат от О’Уорд, който продължава да бъде тестов и резервен пилот.

„Автомобилът тази година е ракета. Затова ще се опитам да дам своя принос и да им помогна до края на годината“, добави мексиканецът.

Този уикенд О’Уорд ще се включи във финалния кръг за сезон 2024 в Индикар, който ще се проведе на овала в Нашвил. Мексиканецът се надява да запише силен резултат и да завърши кампанията на висота. После той ще отлети за Европа, където ще започне подготовката си за участието в F1.

О’Уорд заема шесто място преди последния старт в Индикар. От началото на сезона той спечели състезанията в Сейнт Питърсбърг, Мид Охайо и единият в Милуоки. За нещастие, няколко технически проблеми му костваха възможността да се бори за титлата.

В друго интервю О’Уорд не скри разочарованието си от липсата на състезание от Индикар в Мексико. За последно американски серии се състезава на пистата Аутодромо Ерманос Родригес през 2007 г. В същото НАСКАР обяви, че ще посети Мексико през следващия сезон.

„Не само че ни победиха там. Сега това не е опция за Индикар. Трябва да разберете, че тези хора спестяват от парите си, за да отидат на тези събития“, обясни О’Уорд. Мексиканецът дори изрази интерес да се включи в домашния си кръг от Купата на НАСКАР. Но от друга страна, той се засича с такъв от Индикар, което прави задачата много сложна.