Начало Други Overdrive закри скоростния сезон на Серес

Overdrive закри скоростния сезон на Серес

215
0

50 култови коли запълниха квотата на финалното за този сезон издание на Overdrive Lap Battle на пистата в Серес  и заедно официално закриха 2018. Организатори на събитието бяха българският пилот от Porsche Sports Cup Германия Георги Дончев и специалистите по performance автомобили от Overdrive, а инициативата в Гърция идва след вълнуващ сезон и издания на Lap Battle на писти като Бърно, Хокенхайм и Нюрбургринг.

В съботния предиобед автомобилите имаха време за свободни тренировки и настройки, след което се разделиха на две групи и започнаха да предизвикват лимита си. Логично на най-голям интерес се радваха състезателните машини, начело с  Mercedes AMG GT3 и шест Porsche-та, сред които две 991 GT3 Cup, Cayman GT4 и GT4 Clubsport. Още рано преди обяд, макар пистата да не беше в най-доброто си състояние и с много изхвърлени парчета гума, събратът на актуалния рекордьор на пистата записа малко над 1:16 или малко над три секунди под рекорда.

Добро впечатление направиха и още над 10 модела на Porsche (сред които GT2 Rs, GT3Rs, 997, 991 Turbo S, Panamera и много други), няколко Nissan GTR (един от които P800), още няколко различни модела BMW, два Lotus-а, два Sin Car-а, два шумни Dodge Viper-а, две спиращи дъха червени Ferrari-та (California и 458), Lancer Evo10, Moni Cooper S и още много „бързаци“.

Сред пилотите бяха Георги Дончев, Павел Лефтеров, 3-кратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков, който кара своята Хонда Сивик и българския автомобил Sin Car R1 на Росен Даскалов, с който записа успешен сезон в GT4.

Влъчков използва уикенда и за тест с автомобила преди последния кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут, където ще участва за първи път в серия Макси. На линия беше и шампионът във висшата серия Макси Константин Маршавелов, който дефилира с жълтия Sin Car R1.

Както винаги досега, входът за почитатели бе свободен, но за първи път в рамките на събитието имаше два модела в ролята на race taxi, изцяло на разположение на зрителите. Срещу 75 лв. всеки желаещ ще може да се повози две скоростни обиколки на един от двете Porsche Cayman GT4. Официалното награждаване на най-добрите е планирано за 23 ноември в изложбената зала на Overdrive в София.