Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Овладяването на Ред Бул Технолъджи Груп е причина за скандала с Хорнер?

Овладяването на Ред Бул Технолъджи Груп е причина за скандала с Хорнер?

4099
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Майкъл Потс

Скандалът около Кристиан Хорнер може би е предизвикан от борба за овладяване на компанията Ред Бул Технолъджи Груп. Журналистът Джо Сейуърд написа в свой коментар след Гран при на Бахрейн, че от известно време има слух за желанието на Чалерм Йоовидя да я отдели от империята Ред Бул и да я направи независима.

Освен това се говори, че главата на тайландското семейство, държащо 51% от най-големия концерн за производство на енергийни напитки в света, имал намерение да сложи Хорнер начело, както и да му даде акции от Ред Бул Технолъджи Груп

Ръководството на концерна Ред Бул в Австрия обаче изобщо нямало желание да се разделя с технологичната компания, която понастоящем е част от базираната в Милтън Кийнс група. Премахването на Хорнер щяло да остави Ред Бул Технолъджи Груп под ръководството на австрийската организация. В случая предполагаемата афера (или опитът за такава) на 50-годишния мениджър може би се използва точно с цел той да бъде отстранен. Хорнер е главен изпълнителен директор на цялата група в Милтън Кийнс, включваща F1 екипа, технологичната компания и Ред Бул Пауъртрейнс. На този пост той получава годишна заплата от 8 млн. британски лири.

А скандалът около Хорнер продължава да се вихри с пълна сила. Според последната информация и той, и семейство Верстапен са били в Дубай по едно и също време на път за Джеда. Хорнер се срещна там с мениджъра на Макс Верстапен. Нидерландците пък организирали вечеря за рождения ден на Йос, на която Хорнер не е бил поканен, но е присъствал Хелмут Марко.

Йос Верстапен няма да е в Джеда, за където няма да пътува и съпругата на Хорнер Гери Халиуел. Тя присъства в Бахрейн много показно и демонстрира близост с мъжа си, каквато не бе наблюдавана от доста време. Твърди се обаче, че му е вдигнала бесен скандал и му е поставила ултиматум.

Гери разбрала, че отправилата обвинения срещу Хорнер служителка все още е на работа в Ред Бул, макар да се води в болничен. Тя била категорична, че иска жената вън от живота на съпруга си

„Положението е отчайващо за всички. Абсурдно е да се правят опити да се продължава работа все едно нищо не е станало. Нещо трябва да се случи“, е заявил анонимен източник пред британския таблоид „Сън“.

Междувременно авторът на много подробен материал за скандала с Хорнер Том Рубитън продължава да отказва да свали публикацията си. Той пък коментира пред „Дейли Мейл“ какви според него са последствията лично за Хорнер.

„Кристиан е изключително горд. Имаше перфектен живот и беше на път да получи рицарско звание ако спечелеха четвърта титла (с Верстапен). И двамата с Ейдриан Нюи щяха да получат. Но това според мен сега никога няма се случи. Изчезна и животът на Хорнер като знаменитост. Като се изключи историята на раздялата с предишната му жена, нищо друго не засенчваше битието му. Не знам друг да е имал толкова перфектно подреден живот“, коментира Рубитън.