Начало WRC News Ожие излезе начело в Монте Карло

Ожие излезе начело в Монте Карло

443
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Тойота

Себастиен Ожие излезе начело в рали Монте Карло, първи кръг от световния шампионат (WRC) за 2020 г. Шесткратният световен шампион е само на 1,2 сек пред съотборника си Елфин Еванс. Трети и четвърти са пилотите на Хюндай Тиерил Нювил и Себастиен Льоб, съответно на 6,4 сек и 1:06.9 мин.

Ожие каза, че като цяло е доволен от деня си, макар сутринта да не се е чувствал съвсем комфортно зад волана

„Карах по-предпазливо, ритъмът ми не бе особено добър. С някои малки промени се почувствах по-уверен следобед. Опасявахме се, че изборът ни на гуми може да не е оптимален, но се оказа не толкова лош. Трасето бе по-сухо от очакваното. Разликите са малки, но е хубаво да съм в тази позиция”, обясни французинът.

Еванс вървеше много силно сутринта и дори поведе, но след това загуби скорост. Той каза, че сцеплението по трасето е било променливо.

„В последната отсечка условията се влошаваха с всеки следващ преминал автомобил. Може би бяхме твърде смели при избора си на гуми. Надявам се обаче и утрешният ден да е толкова силен”, добави уелсецът.

„Беше малко разочароващ ден за нас”, призна Нювил

„Изкарахме трудна сутрин. Борехме се да си върнем темпото, да вървим чисто. Условията бяха трудни и не можахме да се почувстваме достатъчно добре, за да натиснем. Към края на деня нещата се пооправиха. Стъпка по стъпка работихме и върху настройките на колата. Трябва да продължим в този дух.”

Льоб бе доволен от деня си. Той сподели, че в отсечките е имало повече кал, отколкото е очаквал, но отбеляза и темпото на пилотите пред себе си.

„Не можех да поддържам тяхната скорост. Сега вече разликата е твърде голяма и няма смисъл да поемам рискове. Утре стартовият ред ще е различен. Това може да не доведе до някаква сериозна промяна, но да видим какво ще ни донесе втората половина от състезанието”, допълни той.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter