Начало WRC News Ожие излезе начело в Монте Карло

Ожие излезе начело в Монте Карло

489
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Тойота

Себастиен Ожие излезе начело в рали Монте Карло, първи кръг от световния шампионат (WRC) за 2020 г. Шесткратният световен шампион е само на 1,2 сек пред съотборника си Елфин Еванс. Трети и четвърти са пилотите на Хюндай Тиерил Нювил и Себастиен Льоб, съответно на 6,4 сек и 1:06.9 мин.

Ожие каза, че като цяло е доволен от деня си, макар сутринта да не се е чувствал съвсем комфортно зад волана

„Карах по-предпазливо, ритъмът ми не бе особено добър. С някои малки промени се почувствах по-уверен следобед. Опасявахме се, че изборът ни на гуми може да не е оптимален, но се оказа не толкова лош. Трасето бе по-сухо от очакваното. Разликите са малки, но е хубаво да съм в тази позиция”, обясни французинът.

Еванс вървеше много силно сутринта и дори поведе, но след това загуби скорост. Той каза, че сцеплението по трасето е било променливо.

„В последната отсечка условията се влошаваха с всеки следващ преминал автомобил. Може би бяхме твърде смели при избора си на гуми. Надявам се обаче и утрешният ден да е толкова силен”, добави уелсецът.

„Беше малко разочароващ ден за нас”, призна Нювил

„Изкарахме трудна сутрин. Борехме се да си върнем темпото, да вървим чисто. Условията бяха трудни и не можахме да се почувстваме достатъчно добре, за да натиснем. Към края на деня нещата се пооправиха. Стъпка по стъпка работихме и върху настройките на колата. Трябва да продължим в този дух.”

Льоб бе доволен от деня си. Той сподели, че в отсечките е имало повече кал, отколкото е очаквал, но отбеляза и темпото на пилотите пред себе си.

„Не можех да поддържам тяхната скорост. Сега вече разликата е твърде голяма и няма смисъл да поемам рискове. Утре стартовият ред ще е различен. Това може да не доведе до някаква сериозна промяна, но да видим какво ще ни донесе втората половина от състезанието”, допълни той.