Начало WRC News Ожие начело в Сардиния, провал на Хюндай след катастрофи на Танак и...

Ожие начело в Сардиния, провал на Хюндай след катастрофи на Танак и Сордо

539
0

Себастиен Ожие излезе начело в рали Сардиния през втория ден на петия кръг от световния рали шампионат за 2021 г. след катастрофа на От Танак. Естонецът започна съботата с победа в 9-ата отсечка. В следващите две най-бързи бяха Ожие и Елфин Еванс. Танак имаше 40,5 секунди аванс пред седемкратния световен шампион, когато в 12-ата отсечка удари камък и счупи колело на своя i20 WRC Coupe.

От там нататък Ожие взе 4 от 5 отсечки, в последната начело бе пак Еванс

Така французинът приключи деня с 38,9 сек преднина спрямо уелския си съотборник. Тиери Нювил е трети, на повече от минута. Двамата с Еванс спечелиха по една позиция след катастрофа на Дани Сордо с третия Хюндай в предпоследната съботна отсечка.

Това е втора поредна надпревара, в която екипажите на Хюндай са по-бързи, но допускат много сериозни грешки

В предходния кръг Сордо финишира втори, след като шефът на тима Андреа Адамо едва ли не му нареди да спечели. Сега обаче емоционалният италианец отказа да вини Дани за катастрофата му.

„В този момент мислите ми са с всички онези хора от екипа на Хюндай Моторспорт – тук и у дома, които работиха толкова упорито, за да подготвят колите ни за ралито. Всички обичаме работата си и ще натискаме до последно. Разочароващо е, да, но трябва да останем съсредоточени върху настоящите си задачи. Това означава да имаме три подготвени автомобила за финалния ден“, заяви Адамо.

„Най-лошото, което може да се стори в подобни моменти, е да се търси изкупителна жертва, за да се насочи вината или да се сочи с пръст. Трябва да останем спокойни. Да се опитаме да разберем какво трябва да подобрим и да продължим да се подобряваме. Днешният ден бе обезсърчаващ, но утре пак ще се състезаваме.“

Ожие от своя страна нямаше как да е недоволен от развоя на събитията.

„Това е перфектен уикенд досега за нас. Вчера бяхме наистина силни и днес сторихме всичко необходимо, за да се справим както трябва. Остава да довършим всичко утре“, каза французинът.