Начало Рали Ожие не възнамерява да намалява темпото си във WRC

Ожие не възнамерява да намалява темпото си във WRC

23
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие не възнамерява да намалява темпото в световния рали шампионат, заяви самият пилот.

Отборът на Фолксваген, за който 2013 г. е първи пълен сезон във WRC, започна състезателната година с доста предпазливи очаквания. Французинът спечели три поредни победи (в Швеция, Мексико и Португалия), но в тима не говорят за титли. Едва след последния старт (четвърти в календара) моторспорт директорът на концерна Йост Капито сподели, че ако представянето продължи на това ниво, целите за годината могат да бъдат преразгледани.

Ожие признава, че би могъл вече да се концентрира върху това да пази аванса си в генералното класиране. При изминали четири кръга от сезона Себастиен има 54 точки аванс пред втория в подреждането – Мико Хирвонен (Ситроен).

– Нещата може би изглеждат лесни за мен, ако се погледне шампионатът отстрани. Но Мадс [Остберг] и Дани [Сордо] бяха много, много бързи в Португалия преди грешките си. Ще водим сериозна битка, за да продължим да постигаме подобни резултати (на досегашните) през сезона. В момента имаме добър аванс. Понастоящем дори не е нужно да печелим ралита, но планът ми не е такъв. Аз съм състезател и обичам вкуса на победата. Но съм наясно, че трябва да съм умен през останалата част от сезона – заяви Себастиен.

Следващият кръг от първенството ще е особено интересен заради връщането на Себастиен Льоб в надпреварата. Рали Аржентина ще се проведе от 1 до 4 май. Неизбежните сравнения между двамата съименници подразниха Ожие и той настоя, че е различен пилот от сънародника си. Начинът, по който се развива първенството обаче, както и доминацията му на трасето, неминуемо водят до подобни паралели.