Начало Рали Ожие: Още не сме спечелили нищо, ще защитаваме аванса си

Ожие: Още не сме спечелили нищо, ще защитаваме аванса си

82
0
Себастиен Ожие

Много впечатляващо бе представянето на Себастиен Ожие (Фолксваген Поло R WRC), който приключи първия ден от рали Швеция (втори кръг от световния шампионат за 2013 г. с 31,4 сек аванс след суперспециалния етап късно вечерта Карлщад 2. Французинът и навигаторът му Жулиен Инграсиа бяха най-бързи в 5 от общо 8 отсечки, като постепенно увеличаваха преднината си.

Аванс от над половин минута наистина е голяма изненада – коментира Ожие. – Тестът в Швеция миналата седмица премина добре, но не знаехме колко добро е всъщност Поло-то в тези условия. Сега вече сме наясно. Тимът свърши наистина фантастична работа. И въпреки всичко това, говорим само за първия ден – още не сме спечелили нищо. Маршрутът е невероятно труден и това бе доказано от грешките на някои от топпилотите. Предстоят ни два тежки дни, но няма съмнение, че сега желанието ни е да защитаваме преднината до края на ралито – каза още той.

Яри-Мати Латвала и Мика Антила пък водят сериозна битка за втората позиция със Себастиен Льоб/Даниел Елена (Ситроен). Те са само на 1,6 сек зад деветкратните WRC шампиони.

– Променихме малко настройките на моето Поло R WRC в третата отсечка и това имаше положителен ефект. Автомобилът върви много добре, но аз все още не извличам максимума от него във всякакви условия. Първият ден не бе лек, а и интеркомът не работеше на моменти, но съм много доволен от резултата до момента – коментира Латвала.

Финландецът заяви преди състезанието, че ще се бори да се класира в топ 5 в Швеция, след като в първия кръг – рали Монте Карло – отпадна.