Начало Рали Ожие: Отсечките в Чили ми напомнят на някои етапи от Уелс

Ожие: Отсечките в Чили ми напомнят на някои етапи от Уелс

197
0
Себастиен Ожие
снимка: Ситроен Рейсинг

Себастиен Ожие и навигаторът му Жулиен Инграсиа все още работят по автомобила си Ситроен, но според отбора им определено се чувстват добре в C3 WRC. За това свидетелстват две победи (в Монте Карло и Мексико) и два подиума (втори в Корсика и трети в Аржентина) в петте кръга от началото на сезона досега. Сега френският екипаж е изправен пред съвсем ново предизвикателство – рали Чили. То е третата поредна надпревара на чакъл и шести кръг от световния рали шампионат (WRC) за 2019 г.

„От видяното в наличните видео клипове мога да кажа, че пътищата изглеждат доста различни в сравнение с тези в Аржентина. Отсечките са бързи. Напомнят ми на някои етапи от рали Уелс заради преминаването през толкова гори. Надявам се на малко по-добро представяне тук. По трасето има сериозен пласт чакъл, което може да направи живота на първите екипажи в отсечките труден. Трябва да видим дали падналият наскоро дъжд е изчистил някаква част от него”, обясни Ожие.

Себастиен Ожие
снимка: Ситроен Рейсинг

Ожие: Отсечките в Чили ми напомнят на някои етапи от Уелс

Подходът на Есапека Лапи и Яне Ферм за новото рали в календара на WRC ще е внимателно да установят добро темпо и след това постепенно да вдигат скоростта. Този път всички екипажи не познават трасето и финландците няма да изостават от самото начало по този показател.

„След трудното начало на сезона съм твърдо решен да си стъпя на краката в Чили, да постигна приличен резултат и малко по малко да си върна увереността зад волана”, заяви Лапи.

„Надявам се времето да е милостиво към нас в петък. Има вероятност пътищата да са чисти, ако не вали. Това би ни дало възможност да извлечем максимума от стартовата си позиция. Отсечките изглеждат интересни.”

Тимът на Ситроен се подготви за рали Чили по време на четиридневен тест в Португалия преди южноамериканските надпревари от календара.

„Винаги има нещо особено вълнуващо в това да се състезаваш на едно рали за първи път”, заяви шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар.

„Това изглежда ще се проведе по чудесни пътища. Тренировката ще е особено важна, както и възможността ни да адаптираме основните си настройки. Не трябва да забравяме и времето, което може да изиграе ключова роля.”