Начало Рали Ожие постигна най-доброто класиране на S2000 във WRC

Ожие постигна най-доброто класиране на S2000 във WRC

33
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия сътвориха истинско чудо в Сардиния миналия уикенд, финиширайки пети в рали Италия (12-ти кръг от тазгодишния световен шампионат. Освен това французинът спечели отсечка в петък пред почти всички WRC автомобили. Представянето му и в предишните кръгове бе забележително, но това потвърди невероятното темпо на пилота, който догодина ще е титуляр във Фолксваген заедно с Яри-Мати Латвала.

Петото място пък е най-доброто, постигано от Супер 2000 в световния шампионат. Силното представяне на тима бе затвърдено и от седмото място на Андреас Микелсен/Ола Флоен (също с Шкода Фабия S2000).

Изключително каране на Себастиен – да победи по-мощните WRC коли на отсечка на чакъл подчертава класата и таланта му. Той знаеше прекрасно, че в Сардиния гумите са сериозно натоварени и се възползва невероятно добре от това – коментира моторспорт директорът на Фолксваген Йост Капито.

В отбора не повярваха на очите си, когато видяха времето на Ожие от петия за рали Италия (Тергу-Осило).

Ситуацията бе една и съща и за топекипите, и за нас. Всички бяха избрали меки гуми сутринта. Точно преди тази отсечка забелязах, че гумите на WRC колите вече са износени и разбрах, че това ми е шансът за наистина много добър резултат – обясни самият състезател. – Опитах да си щадя гумите и в същото време да съм възможно най-бърз. Да водя битка за толкова предна позиция бе истинско удоволствие. Отборът свърши брилянтна работа и ми даде перфектен автомобил.

Седмата позиция на Микелсен му донесе точки за втори път във WRC кръг. Норвежецът бе наистина доволен от представянето си.

Сардиния е едно от най-трудните ралита. Има камъни навсякъде, а трасето е доста тясно. Дори най-малката грешка може да ти коства скъпо и да сложи край на ралито. Затова за мен бе толкова важно да натрупам опит там – заяви IRC шампионът.