Начало Рали Ожие с четвърта победа за сезона

Ожие с четвърта победа за сезона

28
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие спечели четвърта победа за сезон 2014 г. в световния рали шампионат. Френският пилот на Фолксваген стана пръв в надпреварата в Сардиния, шести кръг от тазгодишното първенство.

Мадс Остберг (Ситроен) запази втората си позиция, а трети е съотборникът на Себастиен Яри-Мати Латвала. Финландецът спечели 7 от общо 17-те скоростни отсечки, но загуби твърде много време с повредено колело след удар в камък вчера. Ожие бе най-бърз в 4 от отсечките, Остберг взе 2, а с по 1 етапна победа са Андреас Микелсен, Тиери Нювил, Юхо Ханинен и Мико Хирвонен.

Усещането в колата бе страхотно, но трябваше да се постарая. В първия ден бе трудно да отварям отсечките, но след това нещата се получиха. Вчера успяхме да притиснем Яри-Мати и сега сме първи. Прекрасно е да спечелим състезанието. Чудесно е за шампионата и трябва да продължим в същия дух. Освен това нямаме време да почиваме, тъй като Яри-Мати върви наистина добре – коментира Ожие.

Латвала сподели, че се е опитал да настигне Остберг, но може би е прекалил с натоварването на гумите.

Уикендът бе много добър за нас и успяхме да изпълним всичко, което искахме. Фантастично е да съм втори. Много съм щастлив от това, особено след толкова трудно рали. Доста неща се получиха наистина много добре благодарение на отбора. Всичките ни решения бяха правилни – допълни от своя страна Мадс.

Четвърти финишира Микелсен, който освен това спечели пауърстейджа и взима бонус от три точки. Норвежкият пилот бе доволен от първото си състезание с Ола Флоен – първият му навигатор се върна на седалката до него.

На пета позиция е Елфин Еванс, следван от Мартин Прокоп, Хенинг Солберг, Роберт Кубица, Лоренцо Бертели, Халид ал Касими и т.н.