Начало WRC News Ожие със солиден аванс преди последния ден в Мексико

Ожие със солиден аванс преди последния ден в Мексико

272
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие, снимка: Ситроен

Себастиен Ожие със Ситроен С3 има солиден аванс от 27 сек пред Елфин Еванс с Форд Фиеста преди последния ден на рали Мексико. Надпреварата е 3-и кръг от първенството на WRC. Французинът загуби лидерството за кратко след първата отсечка за деня от Крис Мийк с Тойота.

Мийк вече бе минал по трасето, преди етапът да бъде прекратен заради инцидент на Есапека Лапи 800 метра преди финала. Финландецът отпадна, а Ожие, който бе спукал гума, не успя и получи служебно време, което бе с 22.4 сек по-слабо о това на Крис. Така британецът поведе с 1.3 сек.

Още в следващия пробег обаче пилотът на Тойота Ярис спука гума и загуби над минута и половина. В следващия Мийк пък счупи окачване и загуби още близо 2 минути.

Това остави Ожие на 19.2 сек пред Еванс, които Себастиен увеличи, въпреки че в последния градски етап удари леко бариерите. В същото време Елфин бе застигнат на 2.2 сек от лидера в шампионата От Танак с Тойота.

На 4-а позиция е Тиери Нювил с Хюндай i20, който е на повече от 1 минута спрямо Ожие. Следва Мийк на над 4 минути. А Яри-Мати Латвала, който след петъчния ден отпадна и се върна по системата Рали 2, вече е 8-и.