Начало Други Ожие смени Поло R WRC с Ауди RS 5 DTM

Ожие смени Поло R WRC с Ауди RS 5 DTM

35
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие смени за малко своя Фолксваген Поло R WRC с автомобила на Матиас Екстрьом – Ауди RS 5 DTM. Двамата караха на немската писта Нюрбургринг.

Лидерът във временното генерално класиране в световния рали шампионат направи пет обиколки на 3,629-километровото трасе. Екстрьом отбеляза, че Ожие е бил доста бърз с колата му.

Тази размяна на автомобили бе фантастично изживяване. Но беше прекалено кратко. Петте ми тура свършиха точно когато ставаше все по-забавно. Определено съм впечатлен от DTM автомобилите. Спирачките в Поло R WRC са много силни, но усещането при спиране в Ауди-то е съвсем различно. Трябва да внимаваш с газта при ускорение след завой. Моето Поло е доста по-умерено със задвижването си на четирите колела в сравнение с Ауди-то, което е със задно – заяви французинът.

След това бе ред на Екстрьом да седне зад волана на Фолксваген-а, който вече е настроен за рали Германия. Следващият WRC кръг ще се проведе в края на следващата седмица.

Беше страхотно и ме накара да искам (да карам още – сподели двукратният шампион в немското първенство за туристически автомобили. – Може пък да имам шанс да карам Поло R WRC в домашното си състезание – рали Швеция.

Ожие ще наблюдава DTM надпреварата от бокса на Audi Sport Team Abt Sportsline. В понеделник той ще се отправи към Трир, където е базата на рали Германия.

В момента съм напълно съсредоточен върху ралитата и върху целта си да стана световен шампион. Но спокойно мога да си представя да се състезавам в DTM, когато рали кариерата ми приключи. Тест драйвът определено ми хареса и ще се радвам много да направа още няколко обиколки някой друг път – допълни Себастиен.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.