Начало Рали Ожие смята, че Остберг ще се намеси в борбата за титлата

Ожие смята, че Остберг ще се намеси в борбата за титлата

40
0
Себастиен Ожие

След две победи и едно второ място Себастиен Ожие води убедително в класирането при пилотите в Световния рали шампионат. Французинът явно ще е основният претендент през тази година, след като спечелилият девет поредни титли Себастиен Льоб реши да кара само в четири състезания през тази година, от които две вече са история. Така той едва ли ще се намеси в борбата.

Вместо него обаче Ожие смята, че ще има сериозни проблеми с пилота на М-спорт, Мадс Остберг. Норвежкият пилот ще започне рали Португалия като пети във временното класиране, но и в Швеция, и в Мексико затрудни максимално Ожие, което изглежда му е спечелило уважение.

„Мадс бе много силен в Швеция“, признава Ожие пред Crash.net. „В Мексико също се движеше чудесно преди да получи проблем. Льоб също би бил сред фаворитите, ако обаче участваше в повече от четири надпревари. За това смятам, че Остберг е в чудесна позиция да се бори.

Ситроен също са сред основните ни съперници. Мико Хирвонен и Дани Сордо са много постоянни в представянето си. Не трябва да забравяме, че сезонът е дълъг и сме направили само три състезания. Не трябва да се успокояваме, но със сигурност с резултатите до сега до някаква степен улеснихме живота си.“