Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели отчете разлика от 2 секунди между хард и софт

Пирели отчете разлика от 2 секунди между хард и софт

69
0
Гран при на Великобритания, Пирели, Силвърстоун
пистата Силвърстоун; снимка: Пирели

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели отчете 2 секунди разлика между най-меката и най-твърдата смес от трите типа, които предоставя на отборите за Гран при на Великобритания. Люис Хамилтън даде най-доброто време за петъчните свободни тренировки – 1:27.487 мин. Той бе пръв в сутрешната сесия, докато следобед Себастиан Фетел оглави класирането с 1:27.552. Най-силните постижения и в двете тренировки бяха дадени със софт.

По принцип една от характеристиките на пистата Силвърстоун са променливите метеорологични условия. Прогнозата за този уикенд обаче е за слънчево време, така че следобедната сесия бе особено важна за работата с гумите. Температурата на трасето се покачи до над 50 градуса. Пистата е преасфалтирана, което също оказва влияние върху поведението на гумите. Настилката се оказа доста неравна.

„Днес нямаше сериозни изненади. И трите смеси се представиха точно според очакванията ни”, заяви шефът на спортния департамент на Пирели Марио Изола. „Силвърстоун е една от най-натоварващите писти в календара с дългите си, високоскоростни завои, които днес бяха комбинирани с високи температури. А се очаква времето да продължи да е такова и през останалата част от уикенда. Неравностите и променящият посоката си вятър бяха още две препятствия за пилотите, но те се справиха с програмите си. Разликата между смесите е малко по-голяма от очакваното и е две секунди между хард и софт.”

Най-дълга серия от обиколки със софт в тренировките направи Пиер Гасли (Торо Росо) – 23. Фетел записа най-сериозен стинт с медиум – 24, а с хард Нико Хюлкенберг (Рено) и Сергей Сироткин (Уилямс) завъртяха по 20.