Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Пирели е да има поне по 2 питстопа на болид...

Целта на Пирели е да има поне по 2 питстопа на болид на състезание през 2015 г.

81
0
Пол Хембри

Пирели представи официално моторспорт програмата си за 2015 г. ден преди началото на тренировките за Гран при на Австралия – първи кръг от световния шампионат на Формула 1.

Целта на доставчика на гуми за новия сезон в Гран при е да има поне по два питстопа на състезание на автомобил. Продуктите на Пирели са еволюция на спецификациите от 2014 г. Задните са с нова конструкция, позволяваща по-равномерно загряване и разпределение на натоварванията, което от своя страна да доведе до по-постоянно представяне.

Напълно нова спецификация е само суперсофт. Този тип гума е променена с цел подобрено сцепление и управление.

„Предсезонните тестове на отборите от Формула 1 показаха, че представянето на най-новите ни гуми е в съответствие с очакванията ни. Направените промени са дали резултата, който целяхме”, коментира спортният директор на Пирели Пол Хембри.

За Гран при на Австралия гумите са софт и медиум. Пистата Албърт парк се характеризира с хлъзгава настилка, ниско прилепяне, необходимост от високо ниво на аеропритискане. Всичко това натоварва сериозно продуктите на компанията.

„За Австралия, точно както и миналата година, избрахме гуми медиум и софт. Те покриват най-широка гама от възможните за Мелбърн условия”, каза Хембри.

Той допълни, че макар да няма пълна яснота относно силата на отделните отбори, то със сигурност има подобрение в представянето и скоростта им като цяло. Това означава намаляване на времената за обиколка (с до 2 секунди според изчисленията) и съответно има ефект върху работата на колите с гумите.