Начало Moto News През 2017 г. в Repsol Honda може да има двама Маркес

През 2017 г. в Repsol Honda може да има двама Маркес

54
0

Според неофициална информация от източници в MotoGP, през 2017 г. в отбора Repsol Honda във висшия клас може да има двама с фамилията Маркес – братята Марк и Алекс.

За двамата, 2014 г. стана рекордна. Марк, който кара във висшия клас постави рекорд по спечелени състезания – 13, като подобри постижението от 12 на Мик Дуън, взе най-много първи позиции за един сезон, както и втора поредна титла. Алекс пък стана шампион в Moto3.Договорите на сегашните пилоти на Repsol Honda – Марк Маркес и Дани Педроса изтичат през 2017 г. Догодина Алекс Маркес бе потвърден в качеството на пилот на Marc VDS в клас Moto2. От Honda бяха доволни от резултатите на Алекс Маркес, който кара малко мотоциклета на по-големия си брат RC213V.

От една страна малкият Маркес впечатлява с постиженията си Honda, а от друга страна хората от HRC са доста разочаровани от Дани Педроса, който от доста години кара за марката и не може да спечели шампионска титла. Ако 2015 и 2016 г., в които Дани ще прекара в Repsol Honda той не спечели титла, отборът може да реши да се раздели с него, за да вземе по-младия по-амбициозен и може би по-успешен Алекс.

Дали обаче двама братя с еднакви мотоциклети в един отбор ще е успешна комбинация, не е много ясно. От маркетингова гледна точка сигурно е печеливш ход.