Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 През 2018 г. е последният шанс за Кими да покаже възможностите си,...

През 2018 г. е последният шанс за Кими да покаже възможностите си, заяви Маркионе

44
0
Райконен

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че през 2018 г. ще е последният шанс за Пилота на тима Кими Райконен да покаже възможностите си.

Ледения ще кара в своя 5-и пореден сезон за тима, след като се върна в Скудерията през 2014 г. В този период обаче той неизменно е побеждаван от своите съотборници, като няма постигната победа.

„Личното ми мнение е, че ако намерим правилния път, Райконен може да кара като Бог. Но трябва да го намерим, заяви Маркионе. – Когато нещата се развиват добре, е удоволствие да го гледаме как кара. Той има невероятно хладнокръвие. Но в други моменти изглежда сякаш си е взел почивка.

Той се нуждае от повече постоянство по отношение на представянето. Трябва да намери верния път, така че на всички писти да кара както в Монако. Вероятно това ще бъде последният сезон, в който той има шанс да го направи. Ще бъде жалко да напусне F1, без да е разкрил своя истински потенциал. Ако не се получи с Райконен, мисля, че ще изберем някой млад пилот.”

Маркионе изтъкна имената на Шарл Льоклер, Антонио Джовинаци и Макс Верстапен като пилоти с големи възможности, които могат да променят пазара в следващите години.