Начало Лайфстайл Професионално качество в джоба

Професионално качество в джоба

46
0
Cyber​​-Shot,RX100,Sony

Обичана от фотографите, които ценят качествените изображения и изключителната мобилност, популярната серия Cyber​​-Shot™ RX100 вече има впечатляващо ново попълнение.

Със здрав, но лек и удобен за носене, елегантен алуминиев корпус, Cyber​​-Shot™ RX100 III надгражда вече утвърдената репутация на своите предшественици. Подобреният обектив и бърз процесор за обработка на изображения са допълнени от прибиращ се OLED Tru-Finder ™ визьор с ZEISS® T* покритие, подобрени функции за видео заснемане и накланящ се на 180 градуса LCD дисплей. Всичко това в стилен фотоапарат с фиксиран обектив, който наистина е с джобен размер.

По-ярък и по-широк в сравнение с предшествениците си, обективът ZEISS ® Vario – Sonnar T* 24 – 70mm с апертура F1.8-2.8 улавя всичко – от просторни пейзажи до чувствени портрети. Благодарение на максималната бленда F2.8 в края на телеобектива, обектите се открояват отчетливо на равномерен боке фон. Впечатляващата светлосъбираща мощност на апарата позволява по-висока скорост на затвора за улавяне на бързо движещи се обекти. Вграденият 3-степенен (1/8) Neutral Density филтър дава още по-големи творчески възможности при външни снимки на ярко слънце или умишлено разфокусирани снимки на течаща вода.

Друго очаквано с нетърпение допълнение към Cyber​-Shot™ RX100 III е неговият високо контрастен, прибиращ се OLED Tru – Finder ™ визьор, който предлага ярък и детайлен изглед, когато държите камерата до окото си. Оптичната повърхност на визьора включва ZEISS® T* покритие, което значително намалява отраженията и осигурява изключителна яснота по цялото продължение на кадъра. Апаратът разполага и с удобен сензор, който автоматично превключва между визьора и дисплей картината.

От детайлни кадри до наситени Full HD филми – всичко е наистина красиво и ясно благодарение на 1.0 тип Exmor R™ CMOS сензора със задна подсветка и 20,1 ефективни мегапиксела. Далеч по-голям от сензорите в обикновените компактни фотоапарати, той е ключът към спиращите дъха кадри и видео с красив ефект за разфокусиране на фона.

Предлагайки отлична чувствителност при слаба светлина и ниско ниво на шум, сензорът се допълва от последно поколение BIONZ X процесор за обработка на изображения на Sony. Три пъти по-бърз от предшественика си, той захранва технология за детайлно естествено възпроизвеждане на фини текстури, технология за намаляване на дифракцията за подобрено качество при малки апертури и специфично за всяка зона намаление на шума, което поддържа чистота на изображението дори и при слабо осветление при снимки на закрито и през нощта.

Бързият BIONZ X процесор също така поддържа и нови вълнуващи видео функции. За пръв път в модел Cyber​​-Shot™, RX100 III поддържа ефективния XAVC S формат. Базиран на професионалния XAVC стандарт, той прави зашеметяващ Full HD видео запис със скорост до 50 Mbps с минимални артефакти и шум – дори и при наситени с движение сцени. Искате да запечатате всеки нюанс на този голф удар, тенис сервис или грациозен скок? HD кадрите могат да бъдат записвани при 100 кадъра[i] в секунда в XAVC S режим за плавно повторно възпроизвеждане в забавен каданс чрез приложения като PlayMemories Home на Sony.

Ръчно направените видео кадри сега доставят дори повече удоволствие с режим Intelligent Active, който свежда до минимум ефектите от треперенето на ръката ви. Технология за анализ на кадъра и 5-осева стабилизация са комбинирани за първи път в серията RX100, гарантирайки по-стабилни видео кадри, дори когато ходите.

Новодобавената функция за 4K снимки, позволява възпроизвеждането на изображения на 4K телевизори. Изображенията с висока резолюция могат да бъдат прехвърлени посредством HDMI или Wi-Fi, а опцията Triluminos Colour® осигурява ярки цветови тонове и текстури на съвместими модели телевизори BRAVIA.

Въпреки компактния си размер, камерата заимства няколко филмови функции от професионалните видеокамери на Sony. HDMI изход позволява Full HD кадри да бъдат съхранявани на външен рекордер. „Зебра“ функцията на LCD дисплея и визьора помагат за разкриването на най-ярките области в една сцена, а възможността за двоен видеозапис съхранява едновременно малки файлове във MP4 формат и такива с най-високо качество като AVCHD / XAVC S.

Феновете на селфитата ще прегърнат с охота 3.0-типовия Xtra Fine LCD, който сега се обръща до 180 градуса за лесни портрети от една ръка разстояние, и също така е много удобен за снимки от висока или ниска позиция.

Правейки своя дебют в RX100 линията, PlayMemories приложенията за камера подобряват вашите фото изживяванията с все по-голям набор от безплатни и платени възможности. Сега е лесно да подобрите качеството на вашите кадри с разнообразието от творчески ефекти и филтри и много други възможности, а интегрираната NFC/WiFi свързаност осигурява изключително удобство за потребителите.

Фотолюбителите със сигурност ще оценят и подобрения набор от ръчни настройки и възможности, които осигуряват перфектни кадри. Отделни функции могат да бъдат прибавени към новия специален бутон или контролния диск, за да може да отговорят на индивидуалните предпочитания и начини на снимане. Те също предлагат настройки за безпроблемен достъп до често използвани настройки.