Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преговорите за размразяване на задвижващите системи се провалиха

Преговорите за размразяване на задвижващите системи се провалиха

20
0
Тото Волф

Преговорите между отборите от Формула 1 за частично размразяване на задвижващите системи в спорта се провалиха.

Представителите на тимовете се срещнаха по време на уикенда за Гран при на Бразилия. Мерцедес обаче блокираха промяната, която последно щеше да е разрешение за 13 промени през юли догодина. В тима от Бракли обмисляха известно време дали да подкрепят това предложение. Мерцедес има сериозна преднина спрямо другите производители – Ферари и Рено. В Бриксуърт изчислили какво ще струва един междинен етап на развитие и как ще се отрази върху крайната цена на задвижващите системи за останалите отбори, които ги използват.

В крайна сметка Мерцедес предложи друг вариант – за само 5 промени догодина, пак през юли. Това обаче бе отхвърлено от останалите екипи като недостатъчно.

При това положение правилата за агрегатите остават непроменени за 2015 г.

– Предложихме известен компромис, който сметнахме, че можем да си позволим и който според нас нямаше да промени драстично спецификациите и цената за клиентите ни – обясни спортният директор на Мерцедес Тото Волф. – Според нас е жизненоважно в настоящата ситуация да не увеличаваме цените за никого. Но това не бе прието.

Според шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер обаче това не е краят на дискусиите. Той заяви, че нищо не се променя и добави „засега”. Волф също спомена, че може би това не е краят на спора:

– Възможно е да има още дискусии. Но ще е безотговорно към спорта и неуважително към отпадналите отбори, ако се настоява за такива промени. В Мерцедес не смятаме, че това е интелигентният начин да се върви напред.