Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес се размина с наказание за пресичане на шикана

Перес се размина с наказание за пресичане на шикана

45
0
Яри-Мати Латвала

Серхио Перес се размина с наказание за пресичане на шикана на Каталуния по време на втората свободна тренировка преди Гран при на Испания. Пилотът на Форс Индия използва старата част на трасето в 14-и – 15-и завои и бе разследван за това, че може да е излязъл от пистата без сериозна причина.

При изслушването Перес заяви, че е напуснал трасето, за да не задържа Люис Хамилтън. Стюардите постановиха, че това е достатъчно добра причина, за да не му наложат санкция. В решението се допълва, че подобна ситуация няма да бъде разглеждана по същия начин, ако се случи по време на квалификацията или състезанието.

Мексиканският пилот вече има две официални предупреждения този сезон – от Австралия (за ненужно бавно управление) и Китай (за закъснение за церемонията по изпълнение химна на страната преди старта). Трето щеше да означава автоматично наказание преместване с 10 места назад на грида.

Перес бе 14-и в следобедната сесия, а съотборникът му Естебан Окон се класира две позиции пред него (12-и).

„Нивото на сцепление бе ниско и бе много трудно да накараш твърди гуми да работят”, отбеляза Серхио. „Подозирам, че хард няма да бъдат използвани повече до края на уикенда, тъй като медиум и софт са далеч по-подходящи за квалификацията и надпреварата. Сложно е да настроим колата, но мисля, че разполагаме с добра база, върху която да градим.”

Окон допълни, че петъкът премина спокойно за Форс Индия и без драми с колите.