Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели разкри какви ще са разликите между типовете гуми

Пирели разкри какви ще са разликите между типовете гуми

70
0
Марио Изола,Пирели

Пирели разкри какви ще са очакваните разликите във времената на обиколка между отделните типове гуми след края на тестовете в Барселона.

През тази година италианския доставчик ще може да предоставя на тимовете 7 типа сликове, 6 от които екипите изпробваха на Каталуня. Не бе пробван само новата смес суперхард.

Прогнозите са за разлика между 0.8 сек на обиколка между медиум (средни) и софт, като медиум са единствените, които са със старата спецификация от миналата година и отговарят на софт от 2017 г.

От софт до суперсофт от Пирели очакват разликата да е 0.4 сек, а между суперсофт и ултрасофт да е 0.6 сек. А според спортния директор на Пирели Марио Исола разликата между ултрасофт и новия тип хиперсофт ще е 0.7-0.8 сек на обиколка.

Той обясни още, че прогноза за типа хард спрямо медиум не е направена, защото в Пирели нямат много данни за него, тъй като е бил използван само вчера (8 март) от Мерцедес и Заубер.

Според него представянето на хиперсофт типа е подобно на това от тестовете в Абу Даби след края на миналия сезон, след който бе заявено, че новият и най-мек тип е с около 1 сек на обиколка по-бърз от ултрасофт.