Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес смята, че предстоящият сезон ще бъде решителен за бъдещето му

Перес смята, че предстоящият сезон ще бъде решителен за бъдещето му

63
0

Серхио Перес смята, че предстоящия сезон ще бъде решителен за него по отношение на това къде ще продължи кариерата си през 2019 г. Той осъзнава, че ще трябва да се представи по най-добрия начин през сезон 2018, за да заслужи място в по-добър тим догодина.

Мексиканецът започва своята пета година във Форс Индия, където направи най-добрите си класирания досега, включително четири подиума.

Перес, чието име се спрягаше за трансфер във Ферари и Рено в последно време, изигра съществена роля за напредъка на Форс Индия. На фона на перспективата за освобождаващи се места в Мерцедес, Ферари и Ред Бул през 2019, Серхио трябва да даде най-доброто от себе си, за да бъде забелязан.

„Определено ще бъде година, която ще определи бъдещето на моята кариера, заяви Перес пред Ройтерс. Със сигурност искам да бъда във възможно най-добрата кола.“

Форс Индия завърши на четвърта позиция през миналия сезон, но тази година ще имат още по-ожесточена битка в средата на колоната с Рено, Макларън и Торо Росо.

2017 г. беше белязана и от напрежение между двамата съотборници Перес и Окон. „Имахме много напрегнати моменти, но се радвам, че всичко се промени за доброто на отбора, каза мексиканецът. – Вече работим добре заедно и се надявам, че това ще продължи.“