Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели използва нов софтуер, за да симулира различните стратегии

Пирели използва нов софтуер, за да симулира различните стратегии

71
0
гуми,Пирели

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели ще използва нов софтуер, за да симулира различни стратегии при използването на типовете гуми на различните трасета.

По този начин от компанията ще знаят по-добре какви типове да подбират за всеки състезателен уикенд, за да може да има по 2 спирания в бокса в хода на състезанията.

„Вече имаме много добър софтуер, който създадохме през зимата, за да изследваме всички комбинации с по 3 смеси, каза спортният шеф на Пирели Марио Изола.

Програмата изчислява броя на възможните стратегии в определен интервал от време. Ние ще избираме онези три смеси, които предлагат най-големи възможности за стратегии.“

Изола обясни, че основната цел е да се гарантират поне 2 спирания в бокса, а не 1, както беше масово миналия сезон: „Но не е само това – идеята е, че колкото повече стратегии има на теория, толкова по-добър екшън следва да гледаме на пистата“.

Пирели са използвали данните от тестовете в Барселона за разликите между отделните видове гуми, за да преценят дали в хода на сезона да прескачат даден тип, вместо да използват три последователни по твърдост.

„Ако открием например, че софт, суперсофт и ултрасофт са твърде близки като представяне, може да изберем медиум, софт и ултрасофт, както направихме за Китай тази година“, каза Изола.

Подробности за новите гуми на Пирели четете в ексклузивно интервю със спортния шеф на Пирели Марио Изола в новия брой 213 на списание ClubS1