Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес запазва подиума си

Перес запазва подиума си

67
0
Серхио Перес

Серхио Перес запази подиума си от Гран при на Азербайджан, след като бе разследван от стюардите на надпреварата за неправилно използване на DRS. В решението си те посочиха, че пилотът на Форс Индия на два пъти е включвал системата неправомерно, но не е не изпреварил никакви автомобили.

Перес бе изключително щастлив от постижението си.

„Състезанието ни бе като скоростно влакче. В първата обиколка бях ударен от един Уилямс (Сергей Сироткин – б.а.), което ме избута в Кими [Райконен] и счупих предното си крило. Отидох в дъното на колоната, а и получих наказание 5 секунди. Пробих си път напред и когато излезе кола за сигурност, успяхме да запазим позицията си. Тимът направи страхотен питстоп, когато изтърпях и санкцията и въпреки това излязох пред [Ромен] Грожан”, разясни Перес.

„Внимавах за гумите си, защото имахме останали само суперсофт, а загряването им тук бе много трудно. Борех се с колата, във всеки завой бях на ръба, но видях, че и съперниците пред мен имат подобни грижи. Изпреварих Себ [Фетел], но той се окопити и ме притисна. Трябваше да дам всичко от себе си във финалните два тура: темпото ми бе невероятно, мисля, че бяха двете най-добри обиколки в живота ми. Подиумът означава много за мен.”

За разлика от съотборника си Естебан Окон нямаше повод за радост. Той отпадна още в първия тур от състезанието.

„Потеглих чудесно и успях да задмина Кими. Вървях пред него чак до втори завой. Когато влязохме в кривата бях зад [Даниел] Рикиардо, но Кими се изстреля и ме прати в бариерите. Смятам, че завоят беше мой и вървях по състезателната траектория, но той блокира колелата и ме удари. Според мен грешката бе негова. Жалко, като се има предвид каква скорост демонстрира Серхио. Въпреки всичко съм доволен за тима”, каза Окон.