Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първите спечелени за сезона точки са пълна изненада, призна Алонсо

Първите спечелени за сезона точки са пълна изненада, призна Алонсо

84
0
Себастиан Фетел

Фернандо Алонсо заяви, че първите точки, които спечели за Макларън този сезон, са пълна изненада. Той обаче бе убеден, че при днешното развитие на Гран при на Азербайджан можеше да се бори дори за победа, ако болидът му бе по-конкурентоспособен от настоящата му кола.

Двукратният световен шампиона и съотборникът му Щофел Вандоорн стартираха от дъното на стартовата решетка заради наказания за смени на компоненти от задвижващите им системи. На финала Алонсо бе девети и спечели първи точки за екипа от Уокинг през 2017 г.

„Невероятно е да спечелим точки, след като стартирах 19-и на една от най-неудобните за нас писти. Пълна изненада”, коментира испанецът. „Състезанието ни се получи вследствие на множеството отпадания и други случки. Успях да се опазя от стените. Само ги докосвах тук-там. Но смятам, че можехме да се борим за подиум и дори може би за победа. По време на първия сейфти кар бяхме зад Даниел Рикиардо. След това Люис [Хамилтън] имаше проблем с яката и бе принуден да влезе в бокса. Себастиан [Фетел] бе наказан. Кими [Райконен] отпадна, а двете Форс Индии се удариха. Така автоматично се озовахме в прилична позиция. Изтървахме доста възможности, защото не бяхме достатъчно бързи. Все пак взехме първите си две точки.”

Вандоорн успя да се опази от проблеми сред множеството инциденти. Той заяви, че е останал доволен от темпото си в надпреварата.

„Страхотно е, че взехме първи точки. Заслужаваме ги”, допълни Вандоорн.