Начало Картинг Победи за Баневски и Кирил Димитров в 4-ия кръг на Картинг Клуб...

Победи за Баневски и Кирил Димитров в 4-ия кръг на Картинг Клуб Плевен

346
0

Никифор Баневски и Кирил Димитров спечелиха състезанията в своите класове KZ2 и Formula в 4-ия кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – „Мир и Дружба – Възраждането“, който се проведе миналия уикенд. В KZ участие взеха 18 пилота, а във Formula – 12.

В KZ преди старта на първия манш заваля порой. Но след спирането на валежа трасето изсъхна бързо и всички стартираха с гуми и настройки за сухо.

От полпозишън потегли Никифор Баневски. Юлиан Серафимов от втора позиция тръгна малко по-добре, но Фори поведе в първия завой, следван от Юли и Александър Цветанов.

До средата на състезанието първите двама се движеха в пакет, като Цветанов бе малко по-назад. Фори бе натискан постоянно от Юлиан, но в крайна сметка удържа първото място. Цветанов завърши 3-и.

Във втория манш Серафимов не можа да стартира. От много години насам сериозен технически проблем не му позволи да участва. Първи отново стана Баневски, Цветанов завърши 2-и, а Светослав Петков 3-и. В общото класиране Фори е първи, Александър втори, а Светослав трети.

В клас Formula победата в първия манш взе Кирил Димитров, следван от Асен Здравков и Марина Томева. Във втория спечели отново Димитров, като подгласници му бяха Здравков и Ивелин Конов. В общото класиране логично първи е Кирил, следван от Асен, а Конов се нареди 3-и (4-о място в първия манш и 3-о във втория).

Следващият 5-и кръг ще се проведе на 23-24 септември.