Начало Автомобили Първите модели Civic Type R излязоха от завода на Honda в Суиндън

Първите модели Civic Type R излязоха от завода на Honda в Суиндън

56
0

Стотици хора от персонала, свързан с производството и управлението в европейския завод на Honda в Суиндън, Великобритания, днес празнуваха. Към тях се присединиха и поканените гости, които приветстваха първите произведени модели на дългоочакваните  Civic Type R, които излязоха от поточната линия.
Под празничните фанфари и пищни светлини в производствения център на Honda в Обединеното кралство (HUM),  бяха показани първите три модела Type R в червен, бял и син цвят, каквито са цветовете на британския флаг. Сега те ще бъдат в шоурумите на дилърите в цяла Европа.
При откриването на събитието Соичиро Такизава – управляващ директор в HUM, се възползва от възможността да благодари на персонала за тяхната всеотдайна и упорита работа, като сподели гордостта на всички от HUM, когато виждат новия, изцяло построен британски Civic Type R. През март бе обявено, че заводът става световен производствен център за флагмана на Honda Civic с пет врати, който ще се изнася и извън Европа – в целия свят. Такизава отрази това постижение в обръщението си към присъстващите. Той говори за познанията и опита на персонала, които се изграждат в завода при производството на Civic в продължение на повече от 20 години. 

Обявен като „Състезателен автомобил за пътя“, новият Honda Civic Type R е от най-екстемният и високоефективен модел, който някога е носил славната емблема „Red H“. С високите обороти на изцяло новия двулитров VTEC турбо двигател, модерните нови системи за окачване, функционалността, стила и новия режим +R, автомобилът носи нови стандарти за висока производителност в сегмента на хечбек автомобилите с предно задвижване в Европа. С мощност от 310 к.с. при 6500 об/мин. и въртящ момент от 400 Нм между 2500 до 4500 об/мин., колата развива максимална скорост от 270 км/ч

Новият Honda Civic Type R ще се поризвежда в Европа, само в завода HUM. През март бе обявено, че в HUM ще се произвежда глобалния модел Civic с 5 врати, който ще се продава в целия свят и затова бяха направени инвестиции от 2.2 мирлиарда британски паунда, което потвърждава дългосрочните интереси на Honda към производството на автомобили във Великобритания и в Европа.