Начало Автомобилни новини Показаха американския CR-V за 2017 г.

Показаха американския CR-V за 2017 г.

68
0

Днес Honda представи петото поколение на американската версия на бестселъра CR-V. Продажбите му в САЩ започват от тази зима. Европейската версия идва по-късно, но не е конкретизирана дата.  Новият   CR-V е придобил още по-агресивни очертания, същото важи в пълна сила и за предните фарове и за още по-раздутите калници. Колесната му база е увеличена, като цяло каросерията е станала по-атлетична, а двата ауспуха отзад му придават още по-агресивно излъчване.

Технологията за безопасност Honda Sensing™ става стандартна от по-ниските нива на оборудване за Северна Америка, ще има и нов аудио дисплей с Apple CarPlay™ и Android Auto™. Интериорът става още по-луксозен интериор, купето – по-широко отвътре и най-добро в класа пространство за краката.

Eвропейската версия идва на по-късен етап, но датата засега не е потвърдена. Моделът за Стария свят ще е с различен стил. Въпреки това ще има общи черти с американския вариант. Европейският автомобил ще ползва същата платформа, но техническите параметри и двигатели все още не можем да потвърдим.

Нови двигатели и ново шаси

Американският CR-V  за 2017 г. идва с нови двигатели и шаси. По-високите нива на оборудване включват по-мощен и високоефективен 1,5-литров 4-цилиндров силов агрегат DOHC с директно впръскване и турбокомпресор с макс. мощност 190 к.с. Американците ще се радват и на версия с 2,4-литров DOHC, i-VTEC, като и двата ще се предлагат и със CVT трансмисия с Honda G-Shift контрол.  

Американският CR-V ще се произвежда от трите завода на Honda Северна Америка – в Ийст Либърти (Охайо), Алистън (Онтарио, Канада) и за първи път – от Грийнсбърг, Индиана.