Начало Рали Победа за семейство Дедикови в класик рали Нептун

Победа за семейство Дедикови в класик рали Нептун

409
0

Завърши 21-вото класик рали „Нептун” 2018, трети кръг от националният ретро рали шампионат с коефициент 3. Победата спечелиха Калин и Антоанета Дедикови с VW Голф. „Нептун“ е първото ретро рали, организирано в България през 1996 г. във Варна. Организатор е „Нептун Мотор спорт”, СБА-Варна и Авто Мото Ретро Клуб – Варна.

От записаните за участие 16 екипажа , на старт застанаха 13 екипажа от Варна, Каварна, София и Перник. Най-старият автомобил беше Волво 144 на Деян Николов, произведен през 1970 г.

Ралито беше официално открито от Управителят на СБА-Варна Диан Драганов и Галин Георгиев – директор на Булстрад, Генерална агенция Варна. Миналогодишните класик шампиони отново изненадаха своите конкуренти, като се размениха – Габриела Нанева дебютира като пилот, а нейния баща беше навигатор!

На първия етап за точна езда между Синдел и Садово, през Аврен, на първото засичане нула секунди отклонение от идеалното време, реализираха  Николай Димитров и Дамянка Куюмджиева с Датсун Чери, на второто засичане най-добър резултат записаха семейство Дедикови с VW Голф, също нула секунди, и излязоха начело във временното класиране.

На вторият етап за точна езда, стартиращ от Дюлино, организаторът избра за финал на етапа, място по южния склон на Балкана, което изненада доста от екипажите. Петкратните шампиони Николай Ковачев и Росен Колев с Порше 924, реализираха нула секунди, отклонение от идеалното време, но това не им беше достатъчно да изместят водачите от първото място. Последната часова контрола, беше разположена на Марина Диневи, където участниците в ралито бяха посрещнати от множество летовници.

В неделя, след като стартираха на Марина Диневи в 9:31 ч. екипажите за събуждане ”имаха” транзитна контрола, разположена точно на градската на врата на крепостната стена на стария Несебър. След това стартираха в етапа за точна езда Дюлинския проход, където най-добър резултат постигна семейство Дедикови – две секунди отклонение от идеалното време, следвани на секунда от Габриела Нанева и Детелин Нанев и Николай Василев и Мая Василева. Последният етап за точна езда, отново беше с две точки на засичане. На първото засичане най-добро време – две секунди, отклонение от идеалното време, постигнаха няколко екипажа: Дедикови, Ковачев/Колев и Николов/Лалова. На второто засичане, нули реализиха екипажите на Ковачев/Колев и Лефтеров/Мичев. Така победата грабнаха Калин и Антоанета Дедикови, за които това е второ спечелено рали през тази година и продължават да водят в класик шампионата.

 

Генерално класиране

1. No 2 – Калин Дедиков – Антоанета Дедикова, VW Голф, 7 сек.

2. No 3 – Николай Ковачев – Росен Колев           , Порше 924, 12 сек.

3. No 1 – Габриела Нанева  – Детелин Нанев, Ситроен 2CV, 34 сек.

4. No 6 – Николай Лефтеров – Николай Мичев, BMW 318i, 43 сек.

5. No 5 – Николай Димитров – Дамянка Куюмджиева, Датсун Чери, 57 сек.

6. No 12 – Росен Иванов – Георги Георгиев, Хонда Акорд LX-i,57 сек.

7. No 7 – Анатолий Димитров – Илияна Даскалова, Москвич 2141, 1,37 мин.

8. No 8 – Николай Василев – Мая Василева, Мерцедес W123, 2,09 мин.

9. No 4 – Радослав Радев – Димитричка Радева, VW Пасат, 3,35 мин.

10. No 10 – Деян Николов – Стоянка Лалова, Волво 144, 4,32 мин.

11. No 15 – Александър Груев – Борислав Микаелян, Москвич 2140, 6,12 мин.

12. No 9 – Добромир Йовчев – Мирослав Матеев, Опел Кадет С, 15,49 мин.