Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Планът е да спечелим третото място при конструкторите, заяви техническият шеф на...

Планът е да спечелим третото място при конструкторите, заяви техническият шеф на Ферари (видео)

45
0
Джеймс Алисън
Джеймс Алисън; снимка: Ферари

Планът на Ферари за оставащите надпревари от световния шампионат на Формула 1 е да спечели третото място при конструкторите, заяви техническият директор на отбора Джеймс Алисън.

Той коментира преди старта в Япония, че тимът е решен да си върне позицията, която в момента заема Уилямс. Екипът от Гроув измести Скудерията след Гран при на Италия от третото място, а до края на шампионата остават пет старта.

– Тръгнахме си от Сингапур с известно удовлетворение, тъй като работата ни в определени аспекти на автомобила – като подобрение на механичното сцепление например – ни се отплащат. Така че отиваме на Сузука и гледаме към оставащите състезания с решимост да наваксаме разликата спрямо Уилямс и след това да се опитаме да ги изпреварим. Целта е да вземем третата позиция в шампионата. Планираме и да учим каквото можем през останалата част от сезона, за да си помогнем за догодина – каза Алисън.

Според него Ферари F14 T би трябвало да е сравнително бързо в Япония:

– Сузука е писта, на която важността на мощността е съвсем малко под средната за годината. Задвижващата система има значение, но то не е прекалено голямо. Шаси с добро управление и достатъчно аеропритискане се отплаща много сериозно. Силните в тези аспекти автомобили ще са, разбира се, най-отпред. Но и болид с прилични показатели в това отношение може да се представи на ниво. Сузука е една от класически писти, там се намират някои от най-сложните завои и доста от най-сериозните за колата изпитания през целия сезон. Болидът трябва да премине както трябва не само бързия S-комплекс в първия сектор, но и по-бавните криви, дългите прави. Конфигурацията разкрива слабостите на колата или пилота. Отбор, който се справи на ниво на Сузука, знае, че има силен цялостен пакет.