Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с телеметрията пречи на Фетел

Проблем с телеметрията пречи на Фетел

27
0

Въпреки че записа най-добра обиколка в първия ден на тестовете в Херес, Себастиан Фетел заяви, че всъщност времето му в този начален етап на изпитания няма кой знае какво значение. Той каза, че е дал топ постижението си с гуми тип медиум и че всъщност би искал да направи още малко обиколки, но проблем с телеметрията е попречил.

Все пак Себастиан бе видимо доволен от първия си същински ден като пилот на италианския тим и заяви, че каквото и да се говори, Ферари е нещо по-специално и това се вижда дори в препълнената зала, която от Скудерията специално бяха наели тази вечер, вместо всички да се блъскат в моторхоума.

– Вижте, всеки тим е различен: има голяма разлика от Торо Росо до Ред Бул, камо ли до Ферари – каза Себастиан. – В някаква степен е близо до Торо Росо, защото все пак е италиански екип, но всичко е съвсем друго. Свиквах цяла зима и всъщност съм много доволен как вървят нещата.

Фетел се засмя, че не е почувствал нещо специално, когато е виждал колата на Ред Бул – първо, защото не я засичал много на пистата и второ, защото тя е оцветена доста по-различно.

Четирикратният световен шампион заяви, че не е изненадан от темпото и направените обиколки от Мерцедес в днешния ден, но се надява поне да не са така силни като миналата година.

– Ясно е, че Мерцедес ще останат еталона, с който всички ще се сравняват – отбеляза германецът. – Те тръгват от отлична база и бихме били изненадани ако не е така. Просто днес видяхме, че са изключително сигурни. Не знам колко обиколки направиха – 150-200, наистина имат много стабилна кола.

Фетел отказа да прави сравнения между задвижващата система на Рено от миналия сезон и тази на Ферари, защото не е коректно. Има мнение, но предпочита да го запази за себе си.