Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес не изключва варианта да е пилот на Ферари догодина

Перес не изключва варианта да е пилот на Ферари догодина

52
0

Серхио Перес заяви, че не изключва възможността догодина да е пилот на Ферари. Пилотът на Форс Индия е в центъра на слуховете около Скудерията и мястото на Кими Райконен, който от своя страна повтори обичайната си реплика – че не знае нищо в момента.

„Миналото ме е научило, че във Формула 1 не можеш да изключваш нищо. Не се знае какво ще се случи в бъдеще. Мисля, че решението за мен ще бъде взето скоро – тогава ще знаем има ли някаква възможност или не”, обясни Перес, допълвайки, че не се свързвал с Ферари до настоящия момент от сезона.

На въпрос дали е водил разговори с италианския тим, Серхио уточни категорично: „Не, това са само слухове”.

Мексиканецът каза също така, че целта му не се е променила – той иска да стане световен шампион във Формула 1.

„Искам да успея в спорта и според мен това означава да спечеля титлата. С Форс Индия израснахме заедно през последните години. Тепърва ще видим какво ще стане. Не искам да доказвам, че Макларън са били прави или са грешали. Просто искам да докажа на себе си, че съм достатъчно добър, за да стана световен шампион. Да, засега са само слухове, но все пак те карат да се чувстваш горд. Да усещаш, че си свършил добра работа”, допълни Перес.

Междувременно Кими Райконен каза, че слуховете относно бъдещето му не са нищо ново за него. Обичайният отговор на финландеца на въпроси, свързани с продължаване на договора му с Ферари или сключване на нов контракт с друг тим е „Не знам” и днес той не изневери на себе си:

„Имам договор за този сезон, не знам какво ще стане след това. Всяка година се обсъжда толкова много, една и съща история още от идването ми в F1. Нищо ново, хората говорят много и непрекъснато. Но те могат да казват каквото искат, докато всъщност разбират много малко от това, което всъщност се случва. Ако аз взимах решенията, щеше да е много лесно и щях да знам какво ще правя, но не е така. Отборът е наясно с моята позиция – на мен това ми стига. Нямам интерес да говоря по въпроса нито тук, нито някъде другаде, освен с екипа си.”

За Даниел Рикиардо неофициално се твърди, че остава в Ред Бул до края на 2018 г. На въпрос дали има договор с тима от Милтън Кийнс по време на пресконференцията на пистата Ред Бул Ринг австралиецът просто потвърди с: „Да”. Той обаче не навлезе в подробности относно продължителността на контракта. Снощи пък Торо Росо обяви официално, че ще запази Карлос Сайнц и през 2017 г. Анализ за пазара на пилоти може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (195).