Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари с проблеми с баланса

Пилотите на Ферари с проблеми с баланса

41
0

Пилотите на Ферари имаха проблеми с баланса на болидите си по време на петъчните свободни тренировки на пистата Сузука. Себастиан Фетел се класира пети, а съекипникът му Кими Райконен бе трети във втората сесия.

Финландският пилот на няколко пъти излита от трасето и заяви, че през цялото време търсел оптимален баланс на колата. В един момент дори съобщи радиото, че предната част е толкова нестабилна, сякаш няма предно крило.

„Балансът не е такъв, какъвто искаме да е. Имах сериозни проблеми в първата част от трасето. Усещането се подобри към края, но все още не бе според желанията ни. Само балансът не е наред. Твърде много се борех с колата и губех време в първи сектор”, обясни Райконен.

Фетел също изтъкна баланса като основен проблем, но е на мнение, че тимът може да постигне напредък утре.

„Сутринта се съсредоточихме върху гумите софт. Смятам, че си написахме домашното. Балансът още не е ниво. Ще прегледаме данните, за да видим къде спрямо останалите и след това ще решаваме какво ще правим. Прогнозата е да вали в някакъв момент от уикенда, така че и за това трябва да сме готови. Със сигурност няма да е леко, ако стартираме от по-задни позиции, но изпреварванията са възможни, макар и да не са лесни.

Засега трябва да работим по скоростта на автомобила. В идеалния случай би било добре да имаме повече сцепление. Мисля, че можем да намерим баланса и да сме в по-добра форма утре”, коментира Себастиан.