Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари смятат, че ще в събота ще вървят по-добре

Пилотите на Ферари смятат, че ще в събота ще вървят по-добре

120
0

Себастиан Фетел имаше известни грижи с баланса на Ферари-то си в петъчните свободни тренировки преди Гран при на Великобритания.

„Сутринта имахме трудности с баланса, но мисля, че успяхме да подобрим колата до края на сесията. По принцип не натоварихме много новата задвижваща система, но тя работи добре – нямахме проблеми. Но има много неща, върху които да работим. Мерцедес изглеждат бързи, но това не е изненада. Пистата бе хлъзгава, но според мен утре ще вървим по-добре“, обясни Фетел.

По-рано той сподели впечатленията си от новото защитно устройство – „щит“ (от англ. shield), което пръв от пилотите във Формула 1 изпита. Себастиан завъртя едва три тура с него и не го хареса особено.

Кими Райконен определи деня си като приличен и без някои от проблемите, които имаше в предишни петъчни тренировки.

„Усещането в болида от сутринта бе добро. В началото обаче, има известно налучкване заради конкретните условия. Можеше да съм малко по-напред в подреждането, но и това класиране (трети в следобедната сесия – б.а.) не е лошо. Утре е нов ден. Ще направим всичко по силите си и съм сигурен, че можем да постигнем подобрение. В квалификацията и най-вече в неделя ще разберем дали сме се справили“, обясни финландецът.