Начало Formula E News Пилоти от Формула Е ще се борят за награден фонд от $1...

Пилоти от Формула Е ще се борят за награден фонд от $1 млн. в Лас Вегас

42
0

Звезди от световния шампионат за електрически автомобили Формула Е ще се борят във виртуална надпревара в Лас Вегас, чийто награден фонд възлиза на 1 милион долара.

Всички 20 пилоти от първенството ще изпробват уменията си на специално създадена писта. Специалното Las Vegas eRace ще се състои във Венецианския хотел като част от конвенцията, посветена на иновации в спортния бизнес (5-7 януари 2017 г.), която от своя страна е в рамките на шоуто за потребителска електроника. Състезателите ще използват Playseat конзоли с rFactor 2 софтуер. Управлението на надпреварата ще се осъществи от Cloud Sport.

Състезанието ще даде възможност на 10 фенове да участват в състезанието чрез организирания от Cloud Sport турнир Road to Vegas Challenge. Серия от квалификационни кръгове ще определят кои 10 геймъри ще премерят сили с пилотите от Формула Е.

„Формула Е направи още една гигантска стъпка към привличането на феновете”, коментира главният изпълнителен директор на първенството Алехандро Агаг. „Геймъри от цял свят ще имат възможността да участват в предварителна надпревара, за да получат шанса да се състезават срещу пилоти от Формула Е в една уникална е-надпревара. Вярваме, че електронните дисциплини предлагат ново ниво на взаимодействие със запалянковците, а ние искаме да сме в челото на геймърската революция.”