Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемите на Ферари се коренят в отбора, а не в пилотите, убеден...

Проблемите на Ферари се коренят в отбора, а не в пилотите, убеден е Екълстоун

46
0

Проблемите на Ферари се коренят в отбора, а не в пилотите на Скудерията, убеден е Бърни Екълстоун. 86-годишният англичанин освен това е убеден, че четирикратният световен шампион Себастиан Фетел ще постигне успех в тима от Маранело.

„Вината за липсата на победи не е на Фетел, а е в колата и отбора”, заяви Бърни. „Ферари се върна към времената отпреди идването на [Михаел] Шумахер и [Жан] Тод. Твърде много италианци работят там. Нямам нищо против Италия, но успешното ръководене на отбор не е заложено в ДНК-то им. На Ферари е необходима свежа кръв. Сигурен съм, че Себастиан прави всичко по силите си, за да успее. Въпросът е те колко могат да се справят.”

Екипите от Формула 1 ще се състезават с напълно нови автомобили през сезон 2017 г. вследствие на променените технически правила. Очаква се това да доведе до повече битки в първенството.

Междувременно Екълстоун заяви също така, че организаторите на Гран при на Великобритания от Силвърстоун трябва да спрат да се оплакват. Собствениците на пистата от BRDC (British Racing Drivers Club) предупредиха, че може да прекратят договора с FOM за домакинство на състезанието, ако не виждат икономически смисъл в провеждането му.

„Не разбирам защо не успяват да се справят. Публиката им е повече от на която и да е друга писта в Европа, а никой друг не се оплаква”, каза Екълстоун, цитиран от Дейли Мейл.