Начало Лайфстайл Последните два броя на F1 Champions Opus и специалният Ferrari Enzo Opus...

Последните два броя на F1 Champions Opus и специалният Ferrari Enzo Opus отиват на търг

48
0

F1 Champions Opus и Ferrari Enzo Opus ще бъдат предложени на търг в средата на декември. От първото издание, което е уникално като характер и изпълнение, има само два останали броя. Второто е специално посветено на историята на най-стария отбор във Формула 1.

В F1 Champions Opus са включени над 1000 снимки. Той е с автографите на всички живи световни шампиони – включително Ален Прост, Михаел Шумахер, Джон Съртис, Джеки Стюарт, Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел, Люис Хамилтън, Дженсън Бътън, както и подписите на починалите през 2008 и 2014 г. Фил Хил и Джак Брабам. Изданието е с автограф и на Бърни Екълстоун. Смята се, че може да достигне цена от 7500 – 10 000 британски лири. От този Opus бяха отпечатани само 100 екземпляра.

Ferrari Enzo Opus е лимитирано издание, посветено на 60-ата годишнина на Ферари. То е подписано от редица легенди на Скудерията и разказва историята на „скачащия кон” както по пистите, така и по нормалните пътища. В него също има над 1000 изключителни кадъра, включително специални фотосесии с ключови в историята на бранда личности като Лука ди Монтедземоло, Ники Лауда и Жан Тод. Очакваната цена е между 6000 и 8000 паунда.

И двата Opus-а са със специални карбонови кутии и всяко тежи около 35 килограма.