Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите очакват изключителна атмосфера в Гран при на Бразилия

Пилотите очакват изключителна атмосфера в Гран при на Бразилия

31
0

Наближаването на края на сезона личеше по настроението на шестимата пилоти на днешната официална пресконференция на ФИА. Голяма част от тях вече гледаха напред, очаквайки с нетърпение следващия сезон. Двамата бразилци Фелипе Маса и Фелипе Насър пък се радваха на началото на уикенда в родината си. И докато за първия това е завръщане към спомените след многото домашни състезания в кариерата му, то за втория това ще бъде първа надпревара пред собствена публика и вълнението му ясно се виждаше.

„Това е едно невероятно състезание и за всички е като сбъдната мечта да се състезават пред толкова ентусиазирана публика“, обясни Маса. „Самият аз съм израснал от другата страна на оградите на пистата, тук за първи път видях състезателни автомобили и пак тук за първи път започнах да се уча за всичко около този спорт.“

Маса не пропусна да отбележи чудесната атмосфера на Интерлагос и обеща на своя сънародник незабравими моменти по време на премиерния му уикенд в Бразилия.

„Нашият отбор отбеляза сериозен напредък през този сезон и трябва да имаме още малко търпение, защото съм сигурен че усилената работа ще даде още по-сериозни резултати през следващия сезон“, обясни Насър впечатленията си от първия сезон с екипа на Заубер. Той не скри нетърпението си да кара пред собствена публика и да усети атмосферата на Гран при на Бразилия.

Дженсън Бътън с чувство за хумор посрещна въпроса за силните и слабите страни на своя отбор и заяви, че слаби страни няма. В последствие с малко по-сериозен тон обясни, че очаква отново труден уикенд, но се надява на подобрение спрямо надпреварата в Мексико. Британският пилот на Макларън отбеляза, че партньорството на тима му с Хонда е много скорошно и се надява на значителна крачка през следващия сезон.

Нико Хюлкенберг пък обяви, че основната цел пред отбора му е да завърши пред Лотус в класирането при конструкторите. Пилотът на Форс Индия не пропусна да отбележи сериозният напредък на екипа му във втората половина от сезона и надеждите този напредък да даде сериозен импулс за следващата година.

Себастиян Фетел пък отново бе посрещнат с въпрос за грешката си в Мексико, която доведе до отпадането му в състезанието. Германският пилот на Ферари обясни, че не е прекалено критичен към представянето си, а че просто е честен пред себе си за причините, довели до инцидента му. Той отбеляза, че те по никакъв не са свързани с колата му.

На въпрос дали смята, че през следващата година Ферари може да атакува Мерцедес, особено след признанията на Лауда, че Скудерията е настигнала в голяма степен световните шампиони, Фетел обясни, че е трудно да предвиди какво ще се случи в бъдещето. Той обаче заяви, че това което вижда през тази година го кара да бъде оптимист. Германецът заяви, че ще се опита да даде всичко от себе си в последните две състезания от една страна, за да може да се пребори за второто място при пилотите, а от друга страна за да може да се подготви базата за развитие на новата кола за следващата година.