Начало Рали Трябва да елиминирам грешките и да карам чисто, каза Мийк

Трябва да елиминирам грешките и да карам чисто, каза Мийк

43
0

Крис Мийк трябва да елиминира грешките в карането си, призна самият пилот след втория кръг от световния рали шампионат в Швеция.

Британецът загуби повече от 3 минути при завъртания в първите две отсечки на състезанието. След това установи силно темпо и показа добра скорост, но изоставането бе твърде голямо. Мийк се класира седми, след като опитът му да настигне Елфин Еванс приключи с още едно излитане от трасето.

„Допуснах твърде много грешки – точно каквото не ми бе нужно”, призна британецът. „В Швеция е трудно да се балансира, някои снежни преспи винаги могат да те извадят от трасето. Трябва да караш много чисто, а аз изхвърчах два-три пъти. Това не е добре. Трябва да елиминирам грешките, просто е.”

Мийк каза още, че скоростта не е проблем за него, което бе очевидно и от факта, че спечели отсечки и в Монте Карло, и в Швеция. „Нивото ми се повиши значително от миналата година насам, ритъмът ми е много по-добър. Чувствам се комфортно. Но малките завъртания…”, добави Крис.

Грешките в Швеция дойдоха след пропуск на пилота в Монте Карло. Там той счупи задното окачване на своя DS3 WRC, докато вървеше четвърти. Подобни пропуски доведоха до съмнения по време на миналия сезон относно подновяването на договора му. Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон коментира тогава, че грешките няма да повлияят на решението на отбора. Той обаче очаква промяна в представянето на Мийк през 2015 г.