Начало Автомобили Първият Holden Insignia VXR слезе от поточната линия в Рюселсхайм

Първият Holden Insignia VXR слезе от поточната линия в Рюселсхайм

39
0

Сътрудничеството между Opel и сестринските й марки в рамките на General Motors навлиза в нова ера. Първият Holden напусна поточната линия на завода в Рюселсхайм и това е една Insignia VXR в сребрист Silver Lake цвят и 325 к.с., предназначена за пазара в Австралия и Нова Зеландия. Opel ще бъде в още по-силно и продължително сътрудничество с другите марки на GM през следващите години. Важна част от тази стратегия е производството на автомобили с марката Holden.

“Ние ще работим в тясно сътрудничество с австралийския ни партньор винаги, когато това има смисъл през следващите години,” заяви изпълнителният директор на Opel Group Д-р Карл-Томас Нойман. “Това не е само още едно доказателство за развойните познанията на нашите инженери и привлекателността на нашите продукти, но и ще увеличи оползотворяването на капацитета на нашите заводи. Доволни сме, че успешният ни флагман ще се предлага и в Автралия и Нова Зеландия.”

“Astra, Cascada и Insignia са ценени в Европа заради техните динамични показатели и първокласно изпълнение, които ги правят отлично попълнение в гамата на Holden, с което ще продължим да предлагаме по-голям избор на нашите клиенти,” каза Бил Мот, изпълнителен директор отговорен за маркетинга на Holden.

Holden Insignia VXR е известен като Opel Insignia OPC на основния си пазар в Европа. Базираният в Рюселсхайм производител обяви през май 2014 г, че ще изнася европейската си продукция за марката Holden през 2015 г.

Допълнително към модела Insignia VXR, Astra GTC и специалната спортна Astra VXR (аналогична на Astra OPC) също ще бъде изнасяна за Австралия и Нова Зеландия под марката Holden. Елегантният кабриолет Cascada ще направи моделната гама цялостна.

Holden и Opel споделят много близки маркови ценности, включително динамични показатели, отличен инженериг и автомобилни технологии. В бъдеще Holden ще осигурява около една трета от продуктовата си гама от Opel.

Сътрудничеството на Opel в рамките на GM с Holden не е единственото през последните месеци. Преди няколко седмици Buick представи кабриолета Cascada на Международното изложение в Детройт, Северна Америка. Нещо повече, миналата година Opel обяви, че ще произвежда в Рюселсхайм нов модел на Buick за американския пазар по-късно през настоящото десетилетие.