Начало Рали Пет екипажа стартираха в първия кръг на втория сезон на Hyundai Racing...

Пет екипажа стартираха в първия кръг на втория сезон на Hyundai Racing Trophy

38
0

Пет екипажа стартираха в първия кръг на втория сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy на рали Сибиу в Румъния. Това са шампионът от първия сезон на надпреварата Григор Григоров с навигатор Недялко Сивов, Симеон Симеонов/Красимир Механджийски, Христо Геров/Йордан Йорданов, Васил Жеков/Бойко Шопов и Мирослав Ангелов/Петър Илиев.

В четвъртък екипажите бяха официално представени на церемониалното откриване на рали Сибиу заедно с румънските и българските участници. В петък преди старта на Етап 1 – Курматура те преминаха през шейкдаун и изпробваха подобрените си състезателни автомобили Hyundai i20 Coupe R1. Автомобилът претърпя няколко промени за новия сезон – спирачните дискове са с по-голям диаметър (300 мм), като се използва цялата спирачна система на Hyundai i30 Turbo и е премахнат серво усилвателят, за да има директен контакт от натиск към спирачната помпа. Направен е блокаж на диференциала (LCD), променени са предавателни числа на трета, четвърта, пета и шеста предавка с цел да се скъси максималната скорост на автомобила, за да бъде по-динамичен в ускорението. Друго подобрение са нови настройки на окачването, което е олекотено в сравнение с миналата година.

„Дойде и първото рали за сезон 2016. Напълно нормално и очаквано то започна напрегнато, както всеки един сезон. Колите имат технически подобрения, с които момчетата се запознаха няколко дни преди старта на първото състезание. В днешния шейкдаун целта ни беше опознаване основно с автомобилите и направените подобрения. Имаме предвид, че момчетата не са карали от последното рали Средна гора, затова за нас беше важно да влезем плавно в състезанието. Григор Григоров имаше малшанс и допусна грешка, но механиците се справиха перфектно в отстраняването на щетите. Готвим се за двата етапа, които са в петък вечерта. Момчетата вече знаят с какво разполагат като материална база в лицето на автомобила. Инструктирал съм екипажите да бъдат внимателни в нощния етап, защото истинското състезание е в събота. Мирослав Ангелов е човек с опит и успя да изпъкне и показа скорост, но все пак състезанието е много дълго“, коментира треньорът на екипажите Петър Гьошев.