Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Инцидентите с Окон няма да се случат отново

Перес: Инцидентите с Окон няма да се случат отново

57
0

Серхио Перес заяви, че инцидентите със съотборника му във Форс Индия Естебан Окон, които се случиха в няколко състезания този сезон, няма да се получават повече.

Двамата водеха оспорвана битка в Канада, след това имаха инцидент в Баку, а на Спа се удариха два пъти и си провалиха взаимно състезанието. Перес остана без точки, а французинът завърши 9-и.

„Сигурен съм, че тези неща няма да се случат отново, каза мексиканецът по време ан днешната пресконференция на ФИА. – Това, което стана, трябва да остане зад нас. Не можем да си позволим да загубим повече точки.

Другите отбори се развиват и ни настигат. Целта е да завършим на 4-о място в шампионата при конструкторите. Говорихме днес за първи път с Естебан. Казахме си, че трябва да забравим миналото и да гледаме напред.“

Окон от своя страна заяви, че двамата ще продължат да натискат здраво и да дават най-доброто от себе си на пистата, но ако той получи нареждане от бокса, ще го изпълни.

„Това, което има значение, е резултатът за тима, каза француизнът. – Ако има нареждане от бокса, ще го изпълня. Не може повече такива неща да се случват. Гледаме напред и оставяме случилото се зад нас.“