Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Поставят нова камера на трети завой на Каталуния

Поставят нова камера на трети завой на Каталуния

42
0

Организаторите на Гран при на Испания поставиха нова CCTV (closed-circuit television или видео наблюдение) камера на излизането от трети завой.

Точно на това място се случи катастрофата на Фернандо Алонсо по време на предсезонните тестове на Каталуния. Испанският пилот се удари в стена на 22 февруари, след което остана почти три дни в болница и лекарите му препоръчаха да не кара в първия старт за сезона в Австралия.

Причината за инцидента така и не бе 100% изяснена, тъй като Алонсо заяви, че управлението на неговия Макларън MP4-30 е блокирало. От отбора пък обявиха преди това, че катастрофата е следствие на внезапен, непредвидим порив на вятъра.

Липсата на видео запис на инцидента допринесе за пораждането на слухове и спекулации около станалото. Появи се запис на удара от друга камера, която обаче бе твърде далеч, за да помогне за уточняване на обстоятелствата.

Точно поради тези причини организаторите добавиха нова камера на излизането от трети завой. Те освен това разшириха осигурителните зони на четвърти завой, за да позволят по-лесния достъп на трактори.

Другите промени по трасето включват модифициран бордюр на девети и нов бордюр на 15-и завои.