Начало Рали Пламен Камбуров се цели в титлата в категория Макси

Пламен Камбуров се цели в титлата в категория Макси

37
0

Пилотът на Автотранс Пламен Камбуров с Мицубиши Лансер Ево 9 се цели в титлата в категория Макси. Това стана ясно на пресконференция с пилота днес. До края на шампионата остават още два старта – този уикенд в Хасково и след това на пистата Серес.

Основен конкурент на Камбуров е шампионът от миналата година Константин Маршавелов (КА-2 рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 10. Пламен има две победи срещу 1 на Косьо, като води в класирането с 9,5 т. , той като надпреварата във Велико Търново бе прекратена по-рано заради разлято масло на пистата и пилотите в категория Макси получиха половината точки.

За старта в неделя съм подготвен максимално добре– каза Пламен Камбуров. – В Бургас по време на квалификациите имах проблем с диференциала, но успях да спечеля. Шампионатът на затворен маршрут или на писта става все по-интересен и привлича пилотите. Добър ход бе да се получават бонус точки за първа позиция в квалификацията и за най-бърза обиколка. Това е допълнителен стимул и квалификационните сесии също са атрактивни. Естествено, всички, включително и аз предпочитаме да караме на писта като Дракон, Серес или Долна Митрополия, отколкото на градски трасета. Там е по-опасно, защото има стълбове, билбордове, а най-вече бордюри, които дори и да са ниски, могат да направят голяма беля. Радвам се, че догодина стартовете на писта може да се увелича т поне с две състезания – в Стара Загора и в София. Сега обаче целта ми е да спечеля титлата. Ако победя в Хасково, в Серес само трябва да стигна до финала. Харесвам трасето в Хасково. Карал съм всеки път, когато има състезание. Колата е на максимума, което може да се изстиска от нейните възможности. За Хасково ще променя настройките,  за да може колата да стане по-динамична в ниските обороти. Пистата няма дълги прави, а е по-начупена и не се изисква голяма мощност. 

Стартът в Хасково тази неделя се организира с помощта на бургаския клуб Вромос и с помощта на специалистът в пистовите надпревари и подготовката на трасетата им Радко Петров. Стартът в Хасково замести този на пистата  Дракон край Калояново. Миналия месец на Дракон започна голяма реконструкция на трасето и на прилежащите и съоръжения. На пътния възел Орфей са поставени допълнителни 550 м мантинели.  Организаторите са подготвили паркинг с физическа охрана и видеонаблюдение на 200 м от бързия бокс.

Дължината на трасето е 3120 м, капацитетът му е 24 автомобила има 8 завоя – по 4 леви и десни. Първият завой след старта е десен на 280 м, а ширината на стартфиналната права е 10 м.