Начало Автомобили Премиерите на КИА във Франкфурт: Прототипът Proceed, новият Stonik, X-Line Picanto и...

Премиерите на КИА във Франкфурт: Прототипът Proceed, новият Stonik, X-Line Picanto и Sorento

420
0

На международния автосалон във Франкфурт днес, за първи път пред широката аудитория, КИА ще покаже удивителната концептуална разработка Proceed, заедно с редица нови серийни модели.

Конструиран в дизайнерския център на марката във Франкфурт, Proceed демонстрира визията на следващо поколение KIA cee’d. Заедно с дебюта на концептуалната разработка, премиера ще осъществи изцяло новият модел на марката – компактният кросоувър Стоник. X-линията на Пиканто и усъвършенстваният модел Соренто ще бъдат показани за първи път преди серийното им производство, планирано за края на 2017г.

Световна премиера на концептуалната разработка Kia Proceed.

Представен пред широката аудитория за първи път днес, концептът демонстрира нова дизайнерска линия в гамата на КИА. Уголеменият хечбек запaзва атлетичната форма на настоящия модел pro_cee’d, комбинирайки динамичната визия на своя предшественик с гъвкавост и функционалност. Формата на прототипа наподобява перка на акула, което обяснява липсата на Б-колони, докато страничните извивки оставят усещане за обем и подчертават мускулестата задна част на автомобила.

Прототипът е изпълнен в екстериорен цвят ‘Lava Red’ – комбинация от множество ръчно нанесени слоеве черно, хромирано сиво и червен лак.  Интериорът на модела е инспириран от бутиковата, висша мода. Задните седалки са облечени в ръчно изработена черна тъкан със сатенени нишки, които преливат в облицовката на вратите.

Gregory Guillaume, Главният дизайнер на КИА Моторс за Европа, коментира: „В стремежа си да отговорим на европейските вкусове за горещ хечбек, насочихме вниманието си към разработката на различен, изцяло нов представител на семейство сийд. Концептът Proceed е израз на нашите възприятия как душата на pro_cee’d може да бъде превъплатена и съживена за едно ново поколение потребители, чийто приоритет са динамичното управление и спортни характеристики на автомобила.”

Световна премиера за изцяло новия компактен кросоувър КИА Стоник

КИА Стоник е изключително важен за марката модел, който се включва със силна заявка за успех в най-бързо разрастващия се автомобилен сегмент в Европа. Завладяващо присъствие и уверена осанка – новото попълнение в гамата на КИА е най-адаптивният за персонализация модел на марката до този момент, по отношение както на екстериора, така и на разнообразието от интериорни цветови комбинации.

Впечатляващият дизайн на Стоник моментално разкрива произхода на модела -асоциираната с КИА радиаторна решетка тип „тигров нос“ е подчертана от хроминарана обкантваща рамка, a ‘Targa’ стилът, който Стоник предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, инспирирани от дизайна на прототипа Provo.

Интериорът предлага на бъдещите собственици на Стоник, подобно на екстериора, многообразие от възможности за персонализация. Ергономично проектиран, моделът е оборудван с редица иновативни технологии за подобряване на комфорта, удобството, нивото на свързаност и безопасност. Благодарение на интелигентната компановка вътрешното пространство е увеличено с водещо в сегмента пространство за раменете, краката и главата на пътниците.

Stonic се задвижва от най-съвременни бензинови и дизелови мотори на КИА, създадени да увеличат максимално механичната ефективност, да усъвършенстват пътното поведение и да доставят удоволствие при управлението на автомобила. Всеки двигател е комбиниран серийно с механична скоростна кутия, проектирана да подобри усещането за плавно превключване на предавките. Изцяло новият КИА Стоник ще се дистрибутира в търговската мрежа от последното 3-месечие на 2017г.

Глобална премиера за Picanto X-Line

На щанда на КИА във Франкфурт ще бъде експониран и моделът Picanto X-Line. Вдъхновен от формата на популярните компактни кросоувъри на КИА, Picanto X-Line ще демонстрира нова, динамична визия в съчетание с най-добрите качества на модела. Прогресивният дизайн е подчертан от контрастни цветни пакети и увеличен с 15 мм просвет. Резултатът е по-уверена, същевременно изключително компактна форма, която предоставя още по-ясна видимост на водача.

Picanto X-Line се задвижва от 1.0л T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръсване) със 100 к.с. – най-мощният модел от А-сегмент в историята на бранда. Моделът ще бъде представен и във версия GT след появата му на европейските пазари от октомври 2017г.

Усъвършенстван КИА Соренто във версия GT-Line

Соренто е един от бестселърите на КИА, който през последните години допринесе за продължителния ръст в международните продажби на компанията. Новото Соренто ще се предлага с 8-степенна автоматична трансмисия за по-фино степенуване на отделните предавки, адаптивно управление и намалено ниво на вредни емисии. Сред подобренията в автомобила е новият 8-инчовият тъч скрийн екран на информационно-развлекателната система, иновативни системи за сигурност, удобство и комфорт.

Новият КИА Соренто ще се предлага и в GT версия, която следва спортно-динамичната линия на GT моделите, запазвайки функционалността, управлението и високото ниво на сигурност и безопасност характерни за настоящия модел. 

КИА Стингър

КИА Стингър ще бъде експониран на изложението във Франкфурт в своята европейска версия, последният дебют на модела преди появата му в търговската мрежа от края на 2017г. На Стария континент Стингър ще се предлага с избор от 3 двигателя: 2.0л турбо бензин, 2.2л дизелов мотор и 3.3л twin-turbo V6 бензинов двигател с 370 к.с. Гран турърът на КИА е проектиран в Европа и е най-мощният и най-бързо ускоряващ модел в историята на марката.